Home Blogs Acco Learn Signpost en Acco slaan de handen in elkaar – Persbericht

Signpost en Acco slaan de handen in elkaar - Persbericht

Signpost, de grootste ICT-partner voor het onderwijs, sloot in juni 2022 een samenwerking met Acco shops met als doel de student nog beter bij te staan. In de Acco shops van Gent, Leuven en Antwerpen biedt Signpost een servicepoint aan waar studenten een laptop kunnen aankopen én kunnen laten herstellen. Bovendien krijgen Acco-aandeelhouders korting bij de aankoop van zo’n Signpost-laptop.

Dicht bij de student

Signpost biedt oplossingen voor onderwijsinstellingen, scholen, medewerkers, docenten en studenten in verschillende Europese landen. Acco is een studentencoöperatieve bestaande uit vijf boek- en kantoorhandels in de grote Vlaamse studentensteden, een educatieve uitgeverij met een focus op het hoger onderwijs en een drukkerij.

“De samenwerking tussen Signpost en Acco is voor ons een logische stap,” aldus Arne Vandendriessche, CEO van Signpost, “het gaat hier namelijk over twee bedrijven die heel erg dicht bij de student staan en weten wat die student nodig heeft om een succesvolle studietijd door te maken: een goede laptop en sterk studiemateriaal. Signpost is gespecialiseerd in ICT-oplossingen en wij weten dus perfect welke laptop, software en bijbehorende service de student nodig heeft. Acco is dan weer gespecialiseerd in de creatie, productie en distributie van sterk studiemateriaal voor het hoger onderwijs. Een samenwerking tussen onze twee bedrijven ontzorgt de student dus maximaal in alle zaken die hij/zij voor zijn of haar studies nodig heeft.”

In een eerste fase van de samenwerking installeert Signpost servicepoints in de Acco shops in Gent, Leuven en Antwerpen, waar studenten met hun laptop langs kunnen komen voor een onderhoud of herstelling. Daarnaast zal een student binnenkort laptops van Signpost in de Acco shops kunnen bekijken en met aandeelhouderskorting kunnen bestellen. Signpost heeft verder in België reeds servicecentra in Kortrijk, Brugge, Antwerpen, Hasselt, Brussel en Namen.

Samen investeren in democratisch onderwijs

“De Acco shops zijn echte one-stop-shops voor elke student, want ze vinden er alles wat ze nodig hebben om het academiejaar goed door te komen. Nu ja, alles? Want tot hiertoe verkochten we nog geen laptops, één van de dingen naast de smartphone die voor elke student echt onmisbaar is. Dankzij onze samenwerking met Signpost kunnen we de student nu ook helpen bij de aankoop van een goede laptop met een sterke service”, zo meldt Lucie Neyt, e-retailmanager van Acco. “Studenten zullen enkele Signpost-demotoestellen in onze shops kunnen uittesten. Als studentencoöperatieve houdt Acco democratisch onderwijs hoog in het vaandel. Dat betekent dan ook dat onze aandeelhouders korting genieten bij de aankoop van een Signpost-laptop. Op die manier is dit partnership ook een investering in toegankelijk en betaalbaar hoger onderwijs voor elke student.”

In 2021 ging uitgeverij Acco Learn ook al een samenwerking aan met Digitale Methode, een dochterbedrijf van Signpost, om samen digitale leerpaden voor de 3e graad in het secundair onderwijs te ontwerpen om zo de kwaliteit van het digitaal onderwijs te verbeteren en leerlingen betere slaagkansen te geven in het hoger onderwijs. Het tweede partnership tussen Signpost en Acco kadert ook binnen deze gezamenlijke visie rond sterk, futureproof onderwijs voor elke student.

Ready for take-off

Op 2 juni 2022 startte de samenwerking tussen Signpost en Acco met de officiële opening van het eerste Signpost-servicepoint in de Acco shop in Gent. Studenten kunnen via Acco een Signpost-toestel aankopen. Om deze samenwerking te promoten, is er een actie voor de student. Surf naar de website of social media-kanalen van Acco en Signpost/Academic Shop voor meer info!

Over Signpost

Als grootste ICT-partner voor het onderwijs in Europa biedt Signpost oplossingen van A tot Z voor het lager, secundair en hoger onderwijs met een servicegerichte aanpak waarbij connectiviteit, hardware, software en training worden gecombineerd. Signpost is erkende partner van HP, Lenovo, Dell en Asus, en biedt naast kwalitatieve betaalbare businesstoestellen ook aanvullend ICT-materiaal zoals laadkarren, interactieve schermen enz. Dit telkens gepaard gaande met een unieke servicegerichte aanpak zodat het volledige schoolteam zich kan richten op hun kerntaak. Om studeren toegankelijk te maken voor iedereen kunnen studenten bij Signpost zelf kiezen of ze hun laptop kopen of huren. Signpost biedt in samenspraak met de school een specifiek laptopmodel aan per studierichting. Indien er een probleem is met het toestel, komen de gecertificeerde Signpost-techniekers reeds de volgende werkdag ter plaatse bij de student thuis, op kot of op school. In de Acco shops van Gent, Leuven en Antwerpen kunnen studenten ook gewoon hun toestel laten herstellen of in één van de andere servicepunten van Signpost. Indien de vastgestelde schade niet binnen de garantie valt, is er een maximale herstelkost van € 39. Voor verdere ondersteuning of vragen kunnen studenten steeds terecht bij de meertalige helpdesk via e-mail, telefoon of live chat. Signpost biedt een oplossing op maat van elke student zodat hij/zij zich ten volle kan toeleggen op zijn/haar studies.

Over Acco

Acco is een studentencoöperatieve die in 1960 werd opgericht. Acco combineert verschillende activiteiten. Acco is als uitgeverij ‘Acco Learn’ gevestigd in Leuven, heeft een drukkerij ‘Print & Productions’ in Herent en Acco boek- en kantoorhandels in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent en Kortrijk. In Nederland is dochterbedrijf ‘Acco Uitgeverij’ gevestigd in Den Haag. Als leerconsultant en uitgever ondersteunt het uitgeefmerk ‘Acco Learn’ leerprofessionals binnen het hoger onderwijs en als ‘Acco Learn for Business’ professionals in de bedrijfswereld bij het vormgeven van blended leeroplossingen met een hoge impact, met als doel een aangenaam en succesvol leerproces voor elke lerende met een maximale leerwinst. De Acco Learn uitgevers en leerconsulenten doen dit door de leerprofessional te ontzorgen op het vlak van leerstrategie, didactiek, contentcreatie en/of technologie. Als coöperatieve vennootschap heeft Acco meer dan 250.000 aandeelhouders, de overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-) studenten. Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor zijn publicaties. In 2019 boekte de uitgeverij een jaaromzet van 16 miljoen euro.

 

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Lien Berendsen, persverantwoordelijke van Acco via accolearn@acco.be