Home Blogs

Blog

Zowel het onderwijs als het werkveld benadrukken steeds vaker dat een opleiding niet stopt na de schoolbanken. ‘Levenslang leren’ moet de norm worden om relevant te blijven en om te beantwoorden aan een snel veranderende arbeidsmarkt. Opvallend: veel studenten beginnen al tijdens hun opleiding met die bijkomende professionalisering.

Emma Ryckaert • 15 Maart 2024
Nooit te vroeg voor professionalisering: studenten werken nu al aan leiderschap

9 op de 10 studenten leert nog steeds het liefst uit papieren studiemateriaal. Dat blijkt uit de onderwijsmonitor van Acco, aanbieder van blended studiemateriaal voor hoger onderwijs, na een onderzoek bij 173 docenten en 1.612 studenten aan Vlaamse universiteiten en hogescholen. De vaststelling is opvallend gezien de meeste docenten zich voortbewegen in een mix van digitaal en fysiek studiemateriaal. 7 op 10 studenten drukt daarom lesmateriaal op eigen initiatief af als dit enkel digitaal beschikbaar is. Acco wijst erop dat digitaal materiaal op die manier een onvoorziene kost met zich meebrengt.

Marjolein Goris • 11 Maart 2024
Dre zorgboeken in de kijker, daarnaast staat een dokter met klembord. De visual werd gemaakt voor week van de zorg.
Leestips: week van de zorg

Ontdek de beste leestips voor de Week van de Zorg! Als de jaarlijkse viering van de zorgsector nadert, duiken we dieper in boeken die de essentie van zorg belichten. Van inspirerende verhalen tot praktische gidsen, deze aanbevelingen zullen je inzicht vergroten. Bereid je voor om te worden meegesleept door waardevolle inzichten voor zorgprofessionals.

Marjolein Goris • 25 Januari 2024
Hoeveel bespaar jij met het Acco-aandeel?

Eén van de grootste kostenposten voor studenten, is het studiemateriaal. Maar hoe bespaar je op zoiets noodzakelijks? Met het Acco-aandeel krijg je korting op studieboeken, cursussen, verplichte literatuur en schrijfgerief zoals kladblokken, markeerstiften, pennen etc. Ontdek hier hoeveel je bespaart per opleiding.

Marjolein Goris • 5 Januari 2024
Hoe betrek je je meer ervaren werknemers bij je bedrijfsopleidingen?

Volgens de Arbeidsdeal zijn werkgevers verplicht om minstens vijf opleidingsdagen te voorzien per werknemer vanaf 2024. Aangezien dit een nieuwe wet is van de federale Belgische regering, is het belangrijk dat je werknemers  opleidingen willen volgen. Uit recent onderzoek over bijleren op de werkvloer blijkt dat het moeilijk is om werknemers boven de 50 jaar te enthousiasmeren om opleidingen te volgen.

Marjolein Goris • 5 Januari 2024
Achter de schermen van Acco Learn for Business: Mathieu Demulder

Mathieu Demulder startte in oktober bij Acco Learn for Business als instructional designer. Voordien werkte hij bij Epyc waar hij dezelfde functie uitoefende. Voor hij zijn roeping als instructional designer vond, was hij e-learning ontwerper. Maak kennis met Mathieu!

Marjolein Goris • 21 December 2023
Terug naar de samenleving: een leven na detentie

Hoe ziet het leven van mensen die vrijkomen uit de gevangenis eruit? Waar lopen ze tegenaan om terug een plek te vinden in de samenleving? Hoe moeilijk is het om je leven weer op te bouwen nadat je vrijkomt uit de gevangenis? Wat voor ondersteuning hebben ze hierbij nodig? Terug naar de samenleving, een leven na detentie biedt unieke inzichten over de beleving van mensen die de gevangenis verlaten.

Marjolein Goris • 11 December 2023
Herwerkingen Acco-publicaties voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 voorzien we enkele herwerkingen van eerder verschenen edities. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over de verschijningsdatum en welke zaken in deze editie een actualisering kregen. Zo ga je binnenkort vlot met de nieuwe editie aan de slag in jouw opleiding.

Marjolein Goris • 15 November 2023
Herfstkoopjes bij Acco

Op zoek naar leuke kerstcadeaus, interessante vakliteratuur of bekende romans? Van 15 tot en met 30 november vind je herfstkoopjes in Acco Shop Leuven, Antwerpen en Gent! 

Marjolein Goris • 14 November 2023
Cursus of drukwerk? De beste optie voor jou en je student

9 op 10 studenten leert het liefste op papier. 69% van de studenten drukt zelfs digitaal lesmateriaal zoals een digitale cursus, powerpointslides, extra teksten af om vervolgens uit te studeren. Een duur kostenplaatje, want hoe meer de student print, hoe duurder studeren wordt. Maar wat is nu juist het verschil van een cursus drukken bij Acco of je studenten je cursus gewoon in een copyshop laten drukken?

Marjolein Goris • 24 Oktober 2023
Achter de schermen van de uitgeverij: Manon Cremers

Manon Cremers is sinds anderhalf jaar in dienst bij Acco. Vlak voor ze hier startte als vaste medewerker, ondersteunde ze als jobstudent de cursusproductie. Toen er een job vrijkwam binnen het team, twijfelde ze geen seconde. Sindsdien is Manon de cursusverantwoordelijke van Acco Learn uitgeverij. Haar eerdere ervaring als cursusdienstverantwoordelijke van de studentenkring Babylon (Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven) was daarbij mooi meegenomen. Maak kennis met Manon!