Home Contact

Contact

Heb je een vraag over bestellen, leveren of betalen?

Wil je een offerte voor drukwerk?

Wil je een docentenexemplaar aanvragen?

Wil je een persexemplaar aanvragen?

Vragen over studiemateriaal uitgeven, de leeroplossingen van Acco Learn, samenwerken met of werken voor Acco?

Neem contact met ons op via dit formulier.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van de volgende onderwerpen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Je Acco-account of -aandeel
 • Onze producten
 • Bestellen, betalen, levering en afhalen
 • Onze dienst na ontvangst
 • E-books en Sofia
 • Printservice
 • Je studiemateriaal

Acco Studiemateriaaltool

Ontdek hier een stappenplan om je te helpen bij het invullen van de Acco Studiemateriaaltool. Zo volg je stap voor stap hoe je de verschillende velden correct en volledig invult.

Dat is afhankelijk van de grootte van de bestelling. We streven ernaar om binnen de vijf dagen na bestelling nieuwe exemplaren beschikbaar te hebben in het verkooppunt.

Via de online Acco Studiemateriaaltool. Heb je vragen over deze tool? Bekijk de veelgestelde vragen over de Acco Studiemateriaaltool of neem contact met ons op via docentenbevraging@acco.be.

We werken met een nieuwe Acco Studiemateriaaltool waarin je je cursussen kan ingeven.

Geef je les op meerdere locaties van eenzelfde instelling, dan vind je je studiemateriaal terug via de link die je hebt ontvangen. Geen link ontvangen? Contacteer ons dan via docentenbevraging@acco.be.

Geef je les aan verschillende instellingen? Dan krijg je op het e-mailadres van de verschillende instellingen een uitnodigingsmail. Je zal de materialen voor elke instelling afzonderlijk moeten doorgeven.

Wanneer we geen vakkenlijst ontvangen hebben van je instelling, dan kan je je studiemateriaal opladen via de optie ‘mijn lesmateriaal’.

Opgelet: voeg in dat geval geen vakken toe!

We sturen een aantal mails om je op de hoogte te houden van de aanpassingen die jij of een collega-docent heeft doorgevoerd voor een bepaald vak. De aanpassingen worden per dag verwerkt. Wanneer een vak wordt afgesloten, worden alle docenten die gelinkt zijn aan dat vak ook op de hoogte gebracht.

Heb je bepaalde studiematerialen eerder bij Acco uitgegeven en vind je ze niet terug in de tool, dan kan je de materialen toch doorgeven door bij jouw vak(ken) te klikken op ‘lesmaterialen valideren’. Je kan dan ‘lesmaterialen toevoegen’. Daar kan je bestaande of nieuwe materialen doorgeven.

Voor bepaalde instellingen hebben wij de vakkenlijst ontvangen. Je kan dan alle vakken toevoegen via de knop ‘vak toevoegen’.

Voor andere instellingen hebben wij de vakken opgelijst waarvan Acco op de hoogte is. Die lijst is niet volledig. Als je het vak graag in de lijst terugziet, kan je dat aanvragen via docentenbevraging@acco.be. Dan zorgen wij ervoor dat dit vak bij de volgende bevraging mee opgelijst is.

Wanneer de cursus is opgeladen in de Acco Studiemateriaaltool krijg je een webpreview, die je kan goedkeuren.

Opnieuw opladen is niet nodig, maar je moet het gebruik van de ongewijzigde cursus wel bevestigen. We vragen om aan te geven dat er niets verandert en dat de cursus opnieuw gedrukt mag worden.

Dat klopt. Enkel de vakken waarvoor je vorig academiejaar studiematerialen hebt doorgegeven, worden weergegeven in de tool.

We hebben echter niet voor alle instellingen een lijst ontvangen. Wanneer we geen officiële lijst hebben, kan je geen vakken toevoegen. Neem dan contact met ons op via docentenbevraging@acco.be om te kijken hoe je jouw materialen het best kan opladen.

Omdat het drie weken duurt voordat een cursus klaar is, raden we aan om het cursusbestand minstens drie weken voor de start van je lessen in te leveren.

Contacteer ons via docentenbevraging@acco.be.

Cursus uitgeven

Elke student ontvangt bij de aankoop van een fysieke cursus een unieke activeringscode voor de digitale cursus op Sofia. Na het doorlopen van het eenvoudige activeringsproces kan elke student zijn cursus digitaal inkijken.

We rekenen op een periode van drie weken vanaf het moment dat de cursus bij ons wordt binnengebracht tot het moment waarop hij te koop is in de winkels.

Een cursus wordt standaard gelijmd, maar kan indien gewenst ook losbladig, met boorgaten en geblisterd worden afgewerkt. Je kan die keuze doorgeven bij het opladen van je bestand.

Ja, je Acco-cursus is beveiligd tegen piraterij. De pdf van je Acco-cursus op Sofia is met andere woorden niet bewerkbaar, niet downloadbaar en niet printbaar. Op die manier voorkomen we dat de pdf doorgegeven wordt of ter vervanging van de fysieke cursus wordt gehanteerd.

Dat kan zeker, al ligt de prijs per kleurenpagina wel hoger. De bladprijs voor een bladzijde in kleur is € 0,35 in plaats van € 0,0515 voor een bladzijde in zwart-wit. Het is ook mogelijk om slechts enkele pagina’s in kleur te drukken en de overige in zwart-wit. We vragen dan wel om duidelijk door te geven welke pagina’s in je pdf in kleur afgedrukt moeten worden. Het is ook mogelijk om gekleurde (in de meeste gevallen blauwe) bladzijden toe te voegen in het binnenwerk van de cursus. De prijs voor die bladzijden is € 0,09.

De auteursvergoeding is berekend op de verkoop van je Acco-cursus inclusief de digitale component. De vergoeding wordt dus in functie van het aantal verkochte exemplaren berekend en stijgt niet door de toevoeging van de digitale component.

Elke activeringscode kan één keer gebruikt worden. De student registreert zich op Sofia en kan daar zijn digitale versie van de cursus activeren met de unieke code.

Nee, het gratis ter beschikking stellen van de digitale versie van je Acco-cursus op Sofia heeft geen financiële gevolgen, noch op de cursusprijs voor de student, noch op je auteursvergoeding.

We werken niet met een minimumoplage voor cursussen.

Als je een uitnodigingsmail kreeg, kan je je cursus in de Acco Studiemateriaaltool opladen. Als je geen e-mail kreeg, contacteer dan een van onze leerconsulenten via accolearn@acco.be. Als je al eerder een cursus uitgaf bij Acco kan je mailen naar docentenbevraging@acco.be.

Een pdf- of wordbestand.

Bij Acco werken we met een vaste bladprijs van € 0,0515 per bedrukte bladzijde en € 1,25 voor de kaft.

  • € 0,0515 voor een pagina in zwart-wit
   € 0,35 voor een pagina in quadri (vierkleurendruk)
   € 0,09 voor een pagina in één kleur
   € 1,25 voor een A4-kaft
   € 2 voor een kaft 175×250

Een cursus wordt (om ecologische redenen) standaard recto verso gedrukt, maar kan indien gewenst ook recto. Je kan deze keuze doorgeven bij het opladen van je bestand.