Beter leren
rendeert

Een leven lang leren rendeert. Voor je bedrijf en medewerkers, maar ook voor je klanten. Zéker als je het doet met veel goesting, in een minimale tijd én met maximale leerresultaten. Bij Acco Learn for Business, de spin-off van coöperatieve organisatie Acco, hebben we alles in huis om jouw opleidingen leuker, korter en doeltreffender te maken.

Onze diensten

Ons aanbod? Dat strekt zich uit van didactisch advies en train-the-trainer-programma’s tot de realisatie van complete opleidingen. Wat je leervraag ook is, wij zetten er onze tanden in.

We adviseren

Heb je een leervraag en zoek je advies? Wil je bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in de ROI van je opleiding? Zoek je een passende technologie om het leren te ondersteunen of een uniforme aanpak voor het ontwikkelen van opleidingen? Of wil je meer weten over het creëren van een leercultuur in je organisatie? Bij ons kan je terecht met al je leervragen. Onze leerconsulenten denken graag met je mee en geven didactisch advies op maat van jouw vraag.

We creëren

Zoek je ondersteuning bij de ontwikkeling van een blended leertraject, e-learning of micro-learning? Of wil je innovatieve technologieën, zoals VR en AR, in je opleiding integreren? We gaan graag aan de slag met de realisatie van jouw leeroplossing. We bewerken je bestaande leerinhoud tot didactisch sterke leercontent, ontwikkelen zelf waar nodig nieuw lesmateriaal en bepalen de juiste combinatie van leervormen en technologieën. Zo ontwikkelen we stimulerende leerervaringen die bijdragen aan jóúw succes.

We optimaliseren

Levert een bestaande opleiding niet op wat je ervan verwacht had? Moeten je cursisten teveel tijd investeren om de beoogde leerdoelen te behalen? Of zijn ze niet enthousiast over je leertraject? In dat geval analyseren we grondig welke elementen van je leertraject we kunnen optimaliseren om de gewenste doelstellingen te halen. Op basis van evidence-based leerstrategieën sleutelen we vervolgens je leertraject bij om het korter, doeltreffender én leuker te maken.

We begeleiden

Of je nu bij ons aanklopt voor advies, creatie of optimalisatie, we begeleiden jou en je team in elke stap. Kunnen de lesgevers van je opleiding bijvoorbeeld extra begeleiding gebruiken om het maximale uit je cursisten te halen? Of heeft je team baat bij extra kennis over instructional design? Dan kan je bij ons terecht voor train-the-trainer-programma’s en andere begeleidende workshops op maat. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee is en dat je achteraf ook zelf met de juiste bagage aan de slag kan.

Hack your learning

Om bedrijven inzicht te bieden in hun eigen leersituatie, ontwikkelden we het ‘hack your learning’-raamwerk om meer te leren in minder tijd. Vanuit het centrale perspectief van de ‘lerende’ kijken we met jou naar alle elementen die je nodig hebt voor een zo groot mogelijke leerwinst. Op basis daarvan stippelen we samen een learning journey uit. Daarmee kan je zelf aan de slag of we werken die volledig voor jou uit.

Leer meer over ons model

Cases

Ben je benieuwd hoe een leeroplossing van Acco Learn for Business tot stand komt? Welke resultaten dat oplevert? En wat onze klanten ervan vinden? Lees er dan alles over in onze cases:

Erwin Lenaers • 15 September 2022
Klant in de kijker: Volta

Acco Learn for Business ontwikkelde in cocreatie met Volta een interactieve, asynchrone opleiding om de cursisten maximaal te motiveren en te activeren.

Erwin Lenaers • 8 September 2022
Klant in de kijker: RIZIV

Acco Learn for Business ontwikkelde in samenwerking met het Riziv zeven e-learnings voor de opleiding Disability Management.

Erwin Lenaers • 25 Augustus 2022
Klant in de kijker: VDAB

VDAB schakelde de hulp van Acco Learn for Business in om het Infopunt e-leren voor opleidingsverstrekkers inhoudelijk uit te schrijven.

Thuis in healthcare

Als medtech-, pharma- of zorgbedrijf wil je hooggespecialiseerde ontwikkelingen en diensten met een gerust hart toevertrouwen aan mensen die voeling hebben met je branche. Acco Learn for Business heeft jarenlange expertise in de health-sector. Wij helpen je organisatie dan ook als geen ander met het vertalen van ingewikkelde kennis naar een toegankelijke pedagogische vorm.

Acco Learn for business voor healthcare

Op zoek naar kennis?

Bij Acco Learn for Business zijn we ervan overtuigd dat een leven lang leren rendeert. Voor je bedrijf, medewerkers en klanten, maar ook voor jezelf. Om je nog beter te ondersteunen in de ontwikkeling van je leertraject, krijg je daarom kosteloos toegang tot ons aanbod blogs, on-demand webinars en whitepapers. Onze experts delen graag hun kennis over blended leren, didactiek, educatieve technologie en veel meer. 

Ontdek onze kennisdatabank

Ons team

Bij Acco Learn for Business ontwikkelen we snel en doeltreffend een leeroplossing op maat van je noden. Daarvoor bundelt ons team een breed scala aan experts – van learning consultants over designers tot eindredacteurs – die je met plezier van A tot Z ontzorgen.

Maak kennis met ons team

Onze partners

Leer efficiënter dankzij een geïntegreerd leertraject, virtual reality en gerichte evaluatie.

Televic Education

Televic Education is een wereldwijde expert in digitale training en evaluatie. Hun veelzijdige oefen-en toetsplatform assessmentQ wordt nationaal en internationaal ingezet om kennis te meten en leerpaden te optimaliseren.

OneBonsai

OneBonsai is gespecialiseerd in het bouwen van virtual reality-opleidingen. VR-opleidingen helpen om personeel beter op te leiden en worden onder andere gebruikt voor gezondheidszorg, brandveiligheid, defensie en de logistieke sector. OneBonsai gebruikt VR om opleidingen interessant, interactief en meer impactvol te maken.

Onze klanten