Home Leeroplossingen voor bedrijven Acco Kennis voor bedrijven

Acco Kennis voor bedrijven

Om je nog beter te ondersteunen in de ontwikkeling van je opleidingen biedt Acco Learn for business je nu gratis blogs, on-demand webinars en een whitepaper aan. Laat je inspireren door onze experts.

Whitepaper

Een succesvolle blended leerervaring creëren

Met de coronacrisis als katalysator voor opleidingen op afstand schakelden heel wat bedrijven en organisaties in sneltempo over naar e-learning. Dat ging gepaard met vallen en opstaan, en learning-by-doing. Hoewel opleidingen op afstand niet altijd evident zijn, bieden ze ook heel wat voordelen en nieuwe mogelijkheden. Deze whitepaper geeft je enkele hulpmiddelen, aandachtspunten en tips & tricks om je te helpen de ideale mix te vinden bij het ontwerpen van jouw cursussen en opleidingen. 

Lees de whitepaper

Webinars

Hoe bouw je een leertraject met behulp van het ADDIE-model?

Een leertraject bouwen is een uitdaging. Er bestaan heel wat modellen die houvast geven. In deze sessie bespreken we het ADDIE-model, dat je kan helpen om je leertraject op een gestructureerde manier op te bouwen naar het beoogde doel.

Spreker: Nathalie Briessinck

BEKIJK DE WEBINAR

De blended wave in de praktijk

Hoe combineer je digitaal (asynchroon) leren met face to face (synchroon) leren? Hoe bepaal je het verloop van een blended leertraject? De blended wave helpt je om je opleiding te conceptualiseren.

Spreker:  Jill Bosmans

BEKIJK DE WEBINAR

Hoe kan de juiste technologie je leertraject ondersteunen?

Hoe kies je de juiste technologie voor je opleiding? Kies je voor een Learning management systeem (LMS), een Learning experience platform (LXP) of toch eerder een Content management systeem (CMS)? En heb je dat allemaal eigenlijk nodig?

Spreker: Niels Strybos

BEKIJK DE WEBINAR

Introductie didactiek

De basis van didactiek: hoe kan je leren optimaliseren op basis van wetenschappelijk bewezen leerstrategieën?

Spreker: Jill Bosmans

BEKIJK DE WEBINAR

Hoe motiveer je iemand om te leren?

Leren vergt inspanning. Motivatie is dus een uiterst belangrijk onderdeel van je leertraject. Maar hoe motiveer je cursisten die niet gemotiveerd zijn, en hoe houd je hun motivatie hoog?

Spreker: Jill Bosmans

BEKIJK DE WEBINAR

Integratie van theorie en praktijk in een e-opleiding

Welke technologieën en technieken bestaan er om praktijkervaring te integreren in je opleiding? We behandelen o.a. real-life cases, learning by doing, VR, video, gaming,….

Spreker: Jill Bosmans

BEKIJK DE WEBINAR

Blogs

Wat als je opleiding niet tot het gewenste resultaat leidt?

Heb je je opleiding geëvalueerd en merk je dat de (tussentijdse) resultaten tegenvallen? Dan staat je maar één ding te doen: terugkeren naar de basis.

Een succesvolle leeroplossing op maat? Die vertrekt vanuit je lerende

Om een leerervaring succesvol te maken, moet je dus rekening houden met wie gaat leren: de lerende dus. Tegelijk bepaal je je leerdoelen: het resultaat dat je met die lerende wil behalen.

Hoe pas je didactische principes toe op e-leren?

Als je overgaat tot e-leren, moet je je dan verdiepen in heel nieuwe didactiek? Het antwoord is gelukkig: neen. Didactiek is didactiek, daar gaat geen computer iets aan veranderen.

Hoe gooi je synchroon en asynchroon leren in een perfecte mix?

Blended learning is steeds vaker de norm. De combinatie van synchroon en asynchroon leren opent een waaier aan nieuwe mogelijkheden en verdiept het leren. Maar hoe stem je beide opleidingsvormen functioneel op elkaar af?

5 stappen om de juiste educational technology te kiezen

Wanneer je een blended leertraject ontwikkelt, moet je heel wat keuzes maken. Een van de vragen die snel naar boven komt, is de keuze voor een of meerdere educational technologies. Doorloop deze vijf stappen om zeker te zijn dat je technologie kiest die in je leertraject past.

Van fysieke training naar e-learning: wat verandert er voor trainers?

Trainers blijven ertoe doen, ook in een digitale context. Al moeten zij mee met hun tijd. En dat betekent…zelf bijleren. Welke vaardigheden veranderen er voor de lesgever als je overschakelt van offline naar online (of blended) lesgeven?

9 tips voor succes met blended learning

Blended learning biedt het beste van twee werelden: online en offline leren. Ga aan de slag met onze 9 tips om het maximale uit je blended learning te halen.

Blended learning: de voordelen van online én offline leren

De coronapandemie zorgde ervoor dat bedrijven snel overschakelden op e-learning. Kiezen we dan in het post-coronatijdperk ook alleen nog voor online leren? Nee, want blended learning, de combinatie van online en offline training, biedt de grootste garantie op succes.