Home Contact Persinformatie en persexemplaren

Persinformatie en persexemplaren

Uitgeverij Acco is een coöperatieve uitgeverij die in 1960 voor en door studenten werd opgericht. Acco specialiseert zich in leerconsultancy, en in de uitgave en verkoop van studiemateriaal en wetenschappelijke publicaties voor het hoger onderwijs.

Als coöperatieve vennootschap heeft Acco meer dan 230.000 aandeelhouders, de overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-)studenten. De uitgeverij combineert verschillende activiteiten. Acco Learn is als uitgeverij gevestigd in Leuven, maar heeft ook een drukkerij Print & Productions in Herent en Acco boekhandels in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent en Kortrijk. Dochterbedrijf Acco Uitgeverij is in Nederland gevestigd in Den Haag.

Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor haar publicaties.

Wil je een van onze auteurs of medewerkers spreken?

Persberichten

Lien Berendsen • 20 Juni 2022
Inge Vander Velpen
Inge Vander Velpen is de nieuwe CEO van Acco – Persbericht

Leuven, 21 juni 2022 – Inge Vander Velpen is de nieuwe CEO van studentencoöperatieve Acco, uitgeverij en leerconsultancy, drukkerij en boekhandels. Inge Vander Velpen komt over van Uitgeverij Averbode|Érasme, waar zij werkte als business director en lid was van het directiecomité.

Lien Berendsen • 17 Juni 2022
Van crisis naar kans: een dialoog tussen het secundair onderwijs, hoger onderwijs en het werkveld – Persbericht

Hoe bieden het secundair onderwijs, hoger onderwijs en het werkveld door samen te werken beter het hoofd aan de aaneenschakeling van crisissen? Komen we met een constructieve wisselwerking meer tegemoet aan de noden van onze steeds evoluerende samenleving? Tijdens het Acco Inspiratie Event op 24 mei 2022 startte educatieve uitgeverij Acco Learn daarover de dialoog op tussen het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het werkveld.

Lien Berendsen • 17 Juni 2022
Signpost en Acco slaan de handen in elkaar – Persbericht

Signpost sluit een samenwerking met Acco. In de Acco shops van Gent, Leuven en Antwerpen biedt Signpost vanaf juni 2022 een servicepoint aan waar studenten een laptop kunnen aankopen én kunnen laten herstellen.

Vraag een persexemplaar aan

Wil je een recensie schrijven over een van de Acco-publicaties? Vraag dan een persexemplaar aan. We beoordelen je aanvraag en sturen je daarna een digitale of papieren versie toe.