Home Educatieve en wetenschappelijke uitgeverij Select & Learn – stel zelf studiemateriaal samen

Select & Learn - stel zelf studiemateriaal samen

Selecteer en combineer informatie uit Acco Learn-studieboeken met je eigen onderwijsmateriaal. Werk op maat van je studenten en breid je vakinhoud uit met content uit ons Acco Learn-studiemateriaal.

 

Combineer eigen materiaal met bestaand Acco Learn-studiemateriaal

In een paar klikken stel je zelf een cursus op maat samen, waarin je je eigen studiemateriaal combineert met bestaand Acco Learn-materiaal. Ideaal voor kleine groepen studenten en perfect aangesloten op het leertraject van je studenten en de leerinhouden die jij als docent geeft.

Beter leren doet mensen floreren. Daarvan zijn we bij Acco al meer dan zestig jaar overtuigd. In 1960 werd Acco opgericht als coöperatieve organisatie van en voor studenten om onderwijs toegankelijker maken voor iedereen. Door onze jarenlange ervaring als uitgever met een focus op het hoger onderwijs kennen we de noden van instellingen, docenten en studenten als geen ander.

Voor mij was studiemateriaal vinden altijd een hele opdracht. Er zijn veel prachtige boeken over psychologie, maar geen enkel sluit 100% aan bij mijn vakinhoud. Select & Learn liet me toe een studieboek op maat te maken. Ik selecteerde gewoon de content uit de Acco Learn-studieboeken die ik voor mijn vak nodig heb. En ik vulde die aan met drie zelfgeschreven hoofdstukken en de slides die ik in de lessen gebruik. Heel eenvoudig en snel.

— Christel, docent Psychologie

Kies uit kwalitatieve, blended bronwerken van Acco Learn

Via de Select & Learn-app krijg je toegang tot de catalogus van Acco Learn-uitgaven en selecteer je (delen van) bestaand – en didactisch onderbouwd – studiemateriaal, die je dan eenvoudig aanvult met eigen leerinhoud.

 

 

Studenten willen absoluut niet te veel betalen voor hun studiemateriaal. En ze willen vooral niet betalen voor hoofdstukken of delen die ze niet nodig hebben. Docenten willen werken met studiemateriaal op maat van hun specifieke vakinhoud. En die inhouden moeten flexibel en snel beschikbaar zijn. Toen het Acco Learn-team Select & Learn aan onze werkgroep voorstelde, waren we aangenaam verrast. Select & Learn geeft onze docenten de kans om te blijven werken met kwalitatieve leercontent, maar dan wel enkel die content die ze werkelijk nodig hebben en in hun les gebruiken.

— Johan, beleidsmedewerker curriculum voor de Faculteit Sociale Wetenschappen

Op maat van je lesinhoud

Het uitgebreide aanbod uit de Acco Learn-catalogus vul je met je eigen materiaal aan: cursusteksten, slides of artikels, oefeningen en opdrachten. Dankzij Select & Learn werk je dus helemaal op maat van je vak, en ben je zeker dat je studiemateriaal perfect aansluit bij je lesinhoud en het leertraject van je studenten. En is je bronwerk blended? Dan is je Select & Learn-uitgave dat ook.

Alleen het studiemateriaal dat je echt nodig hebt

Er bestaan heel zeker heel wat interessante boeken en boeiend studiemateriaal over je vak. Maar wat als je geen heel boek gebruikt? Of als een bestaande cursus niet 100% aansluit bij wat jij in je lessen geeft? Dan wil je studenten toch ook niet laten betalen voor die hele publicatie?

Met Select & Learn voeg jij die onderdelen en hoofdstukken toe die je studenten echt nodig hebben en die jij in je lessen gebruikt. Geen onnodige kosten, dus!

Case study

Case: Select & Learn voor studenten Psychologie

In de studierichting Psychologie gebruikte een docent meerdere studieboeken. Door een selectie te maken uit de relevante hoofdstukken van die studieboeken en dat bestaande materiaal aan te vullen met eigen materiaal, kregen de studenten toegang tot een blended Select & Learn-uitgave, met daarin alleen de noodzakelijke inhoud. En dat 45% goedkoper dan de aankoop van de boeken die eerder op de literatuurlijst stonden.

Download de case study

Onze uitgeefprojecten

Acco Learn geeft verschillende producten uit, op maat van auteur en doelgroep: boeken, blokwijzers en cursussen. Ook voor digital only-uitgaven of Select & Learn is Acco Learn een sterke uitgeefpartner.

Wil je je zelf je studiemateriaal samenstellen via de Select & Learn-app van Acco Learn?

Heb je graag meer informatie over de mogelijkheden?

Neem contact op