Over Acco

Acco ondersteunt al meer dan 60 jaar het hoger onderwijs, en intussen ook bedrijven, bij de vormgeving, ontwikkeling en verspreiding van kwalitatief, (blended) studiemateriaal en blended leeroplossingen op maat.

Learn better, grow smarter.

Over Acco

De wereld draait steeds sneller. Sneller dan wijzelf. Wat vandaag vaststaat, kan morgen wankelen. Wat we nu leren, moeten we straks herleren. Wat we weten, is dat we veel niet weten. Net daarom is het aan ons om de volgende generatie te wapenen. Met de laatste kennis. Maar vooral met het vermogen om van elkaar te blijven leren. Mee te evolueren. Om zo verder te bouwen aan een wereld die niet alleen sneller, maar ook beter draait.

Acco werd opgericht in 1960 als coöperatie van en voor studenten. In het begin was het een kleine drukkerij die goedkope cursussen en studiemateriaal produceerde, om zo de studiekosten te verlagen en bij te dragen aan de democratisering van de toegang tot het hoger onderwijs.

Die democratische gedachte dragen we tot op de dag van vandaag mee. Leren is essentieel en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Acco is nog steeds een coöperatieve vennootschap met meer dan 230.000 aandeelhouders. De overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-)studenten. Het Acco-aandeel biedt studenten tijdens hun studententijd, maar ook daarna, heel wat voordelen op studie- en kantoormateriaal.

Acco combineert intussen verschillende activiteiten:

Dochterbedrijf Acco Nederland is gevestigd in Den Haag. Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor zijn publicaties. In 2020 boekte de uitgeverij een jaaromzet van 15 miljoen euro.

Lees meer over de geschiedenis van Acco

Succesvol leren doe je niet alleen

Ons team

Het team van Acco zet zich elke dag in om de leerwinst van iedereen die met leren bezig is te verhogen. (Levenslang) leren staat dan ook centraal, niet alleen voor de studenten, docenten en professionals voor wie we leeroplossingen maken, maar ook voor onze collega’s. Zo krijgt iedereen de kans om zich te ontplooien en om verantwoordelijkheid te nemen. We werken in een transparante, open en dynamische sfeer, waarin ieders mening telt.

Bouw mee aan leeroplossingen in onze uitgeverij, boekhandels of drukkerij

Werken bij Acco

Acco is al 60 jaar expert in het vormgeven, maken en verspreiden van leeroplossingen. Ons doel? Een aangenaam en succesvol leerproces voor elke lerende met een maximale leerwinst.

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken. Wil je samen met ons werken aan de toekomst van leren? Advies geven aan studenten en professionals en een sterk aanbod aan studiemateriaal verspreiden? Kwalitatief drukwerk afleveren?

Bij Acco kom je terecht in een bruisende, creatieve en innovatieve omgeving waar mensen centraal staan. Je enthousiaste en betrokken collega’s geven je elke dag een boost.

Jobs