Over Acco

Acco ondersteunt al meer dan 60 jaar het hoger onderwijs, en intussen ook bedrijven, bij de vormgeving, ontwikkeling en verspreiding van kwalitatief, (blended) studiemateriaal en blended leeroplossingen op maat.

Onze visie

Over Acco

Wist je dat 250.000 mensen eigenaar zijn van Acco? Dat zijn 250.000 aandeelhouders en Acco-collega’s die écht een stukje van Acco bezitten. Koop je ook een aandeel, dan investeer je in jezelf én in democratischer onderwijs. Want niet alleen krijg je levenslang korting in alle Acco (web)shops. Je wordt ook deel van een krachtig collectief dat leren betaalbaarder maakt voor iedereen. Het beste bewijs? Per aankoop win je gemiddeld 5,31 euro door deel te zijn van Acco.

 

Die democratische gedachte, die zit er trouwens in sinds het prille begin. Meer zelfs: het is de reden van ons bestaan. In 1960 werd Acco opgericht als coöperatieve organisatie van en voor studenten. Het doel was helder: zelf cursussen drukken aan scherpe prijzen om hoger onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen. Die bijzondere roots verklaren waarom het tot op vandaag zo belangrijk voor ons is om kansen te creëren voor élke student. Door korting aan te bieden, partnerships af te sluiten en extra acties te organiseren voor studenten, blijven we inzetten op een betaalbare studententijd.

 

Samen met al die aandeelhouders, collega’s en partners zijn we intussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen netwerk. Vandaag hebben we samen een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij in België en Nederland (Acco Learn), een spin-off voor bedrijven (Acco Learn for Business), vijf boek- en kantoorhandels (Acco Shops) en een drukkerij (Print & Productions by Acco). Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren rusten. Als innovatieve organisatie kijken we voortdurend naar morgen. Zo ontwikkelden we ons eigen leerplatform, zijn we uitermate flexibel in de distributie van blended content (digitaal+print) en investeerden we in een hyper-efficiënte printservice. Door de krachten te bundelen en te innoveren streven we dag na dag onze missie na: zoveel mogelijk mensen dankzij toegankelijk leermateriaal de kans geven om het beste uit zichzelf te halen.

Lees meer over de geschiedenis van Acco

Visie

Acco Learn Uitgeverij

Beter leren doet mensen floreren. Daarvan zijn we bij Acco Learn keihard overtuigd.

Als educatief-wetenschappelijke uitgeverij verzetten we daarom elke dag hemel en aarde.  voor jou en je studenten. Wil jij je lerenden zo goed mogelijk ondersteunen? Dan is Acco Learn dé partner om jouw inhoudelijke kennis te transformeren tot straffe publicaties.

 

Als auteur kan je op ons rekenen voor stevige expertise, toegewijde begeleiding en totale ontzorging doorheen het hele uitgeeftraject. Van concept over productie en distributie tot brede vermarkting én aantrekkelijke royalties: samen maken we van jouw content een inspirerende publicatie die 100% aansluit bij de behoeftes van studenten. Het resultaat? Dat is overzichtelijk gestructureerd en vlot en to-the-point geschreven,​ maar heeft ook de betaalbare vorm die studenten verkiezen: gedrukt, digitaal of blended.

 

Vanwaar die focus op betaalbaarheid en toegankelijkheid? Daarvoor moet je teruggaan naar onze bijzondere roots. In 1960 werd Acco opgericht als coöperatieve organisatie van en voor studenten om onderwijs democratischer te maken. Tot op vandaag zetelen studenten in onze raad van bestuur, hanteren we een vaste bladprijs en is Acco Learn de uitgeverij voor auteurs met een hart voor lerende mensen.

 

Heb je snel geteld? Dan stel je vast dat we ruim 60 jaar ervaring hebben als uitgever met een focus op het hoger onderwijs. Die opgebouwde expertise combineren we met een innovatieve aanpak om leerervaringen beter te maken. Zo bieden we veel flexibiliteit in de distributie van blended content: via ons eigen leerplatform, maar ook via een naadloze koppeling of gewoonweg het platform van jouw keuze.

 

Bovendien houden we stevig de vinger aan de pols. Jaarlijks nemen we enquêtes af bij studenten en docenten, houden we studentenpanels en voeren we ontelbare persoonlijke gesprekken. Daardoor kennen we de noden van instellingen, docenten en studenten als geen ander, hebben we een uitgebreid netwerk én een goed zicht op alle potentiële markten. En daar profiteert jouw publicatie van, zowel online als offline, in België én in Nederland. We werken namelijk goed samen met Acco Learn Nederland en kennen het Nederlandse onderwijsveld door en door. Zo grijpen we ook daar opportuniteiten voor jou.

Meer over onze uitgeverij

Visie

Acco Learn for Business

Een leven lang leren rendeert. Voor je bedrijf en medewerkers, maar ook voor je klanten. Zéker als je het doet met veel goesting, in een minimale tijd én met maximale leerresultaten. Bij Acco Learn for Business, de spin-off van coöperatieve organisatie Acco, die zich inzet op toegankelijk onderwijs en levenslang leren, hebben we alles in huis om jouw opleidingen korter, doeltreffender én leuker te maken.

 

Ons aanbod? Dat strekt zich uit van didactisch advies, train-the-trainer-programma’s tot de realisatie van complete opleidingen. Wat je leervraag ook is, wij zetten er onze tanden in. Wil je aan de slag met e-leren? De nieuwste technologieën integreren? Opleiden via micro-learnings? Of ben je zoek naar de perfecte combi tussen fysiek en digitaal lesgeven? Acco Learn for Business ontwikkelt stimulerende leerervaringen die bijdragen aan jóúw succes.

 

Hoe we te werk gaan? We leveren altijd maatwerk volgens de noden van de lerende én jouw bedrijf. Door activerende werkvormen toe te passen zorgen we ervoor dat mensen gemotiveerd zijn om te leren. En dat in uiteenlopende sectoren, we hebben bijvoorbeeld een nauwe band met de medische sector.  Op basis van evidence-based leerstrategieën verkorten we de leertijd en verhogen we de leerresultaten. Dat doen we zonder leertechnologieën op te dringen, maar op de manier die het beste bij jullie past. En steeds met de vinger aan de pols: door zowel tijdens als na het leren te evalueren, garanderen wij dat je opleiding altijd de gewenste doelstellingen haalt.

 

Oh ja. ‘Wij’, dat zijn Niels, Anke, Noortje, de uitgevers van Acco Learn en een brede poel experten. Samen vormen we een slagkrachtig team dat instaat voor een feilloze end-to-end-aanpak van je uitdaging.

Meer over onze leeroplossingen voor bedrijven

Visie

Acco Shop

Een student springt meestal omzichtig om met zijn budget. Daarom is Acco de voordelige onestopshop voor iedere student. Je vindt bij Acco Shop een uitgebreid gamma kwalitatief studie- en kantoormateriaal met topmerken aan de scherpste prijzen.Van handboek tot markeerstift en alles ertussenin: wij geloven dat studiegerief betaalbaar moet zijn voor iedereen.

Acco is dan ook geen doorsnee bedrijf, maar een coöperatieve organisatie. Niet gericht op meer-meer-meer, wel op toegankelijk onderwijs voor elke student. Met maar liefst 250.000 aandeelhouders zijn we een krachtig collectief dat elke dag kan knokken voor de beste deals.

Koop je bij ons een aandeel van 31 euro, dan wordt Acco dus ook een stukje van jou. Dat menen we. Je investeert mee in betaalbaar onderwijs voor iedereen. En de winsten, die stromen direct terug in de vorm van stevige kortingen op je studiemateriaal.

Zit je studententijd erop? Ook dan blijf je voordeel halen uit je Acco-aandeel. Wie weet wil je ooit bijleren over groepsdynamica of je verdiepen in het gevoelsleven van zoetwatervissen. Of misschien markeer je nog dagelijks de belangrijkste zaken met je fluostift.Trek dan gewoon je Acco-kaart boven, want je korting geldt je hele leven lang.

Naar onze shop

Visie

Print & Productions by Acco

Zoek je een betrouwbare partner voor drukwerk, bestellen van prints, online printen of zelf printen? Bij drukkerij Print & Productions by Acco ben je aan het juiste adres voor kwalitatief hoogstaand en duurzaam drukwerk aan een scherpe prijs.

 

Acco en printen, we go way back. In 1960 werd Acco als coöperatieve organisatie opgericht door studenten om zelf cursussen te drukken aan democratische prijzen. Onze missie – toegankelijk onderwijs voor iedereen – bleef in al die jaren onveranderd, net als de lage vaste bladprijs waardoor het studiemateriaal goedkoop blijft en toegankelijk voor iedereen.

 

Wat wél evolueerde, is hoe we printen en voor wie. Zo scoort onze gebruiksvriendelijke online print-on-demand-service, waarbij je je prints online bestelt en wij voor de mooie uitvoering ervan zorgen, niet alleen bij studenten en hoger-onderwijsinstellingen, maar ook bij talloze organisaties en bedrijven. Onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs zorgde dan weer voor een grote expertise op het vlak van (doctoraats)thesissen.

 

De rode, of liever groene draad doorheen ons verhaal? Dat is duurzaamheid. Door onder meer FSC-gecertificeerd te drukken, groene energie te gebruiken, duurzame printers in te zetten en verpakkingsmateriaal slim te recupereren, streven we elke dag naar een zo klein mogelijke milieu-impact.

Meer over onze drukkerij

visie

Acco Learn Nederland

Beter leren doet mensen floreren. Daarvan zijn we bij Acco Learn keihard overtuigd. Als educatief-wetenschappelijke uitgeverij verzetten we elke dag hemel en aarde voor jou en je studenten. Wil jij je lerenden zo goed mogelijk ondersteunen? Dan is Acco Learn dé partner om jouw inhoudelijke kennis te transformeren tot sterke publicaties. Sinds 1973 worden we ook vertegenwoordigd in Nederland met sinds 2015 een zelfstandig uitgeefteam in Den Haag.

Als auteur kan je op ons rekenen voor stevige expertise, toegewijde begeleiding en totale ontzorging tijdens het hele uitgeeftraject. Van concept over productie en distributie tot brede vermarkting én aantrekkelijke royalties: samen maken we van jouw content een inspirerende publicatie die 100% aansluit bij de behoeftes van studenten. Het resultaat? Dat is overzichtelijk gestructureerd en vlot en to-the-point geschreven,​ maar heeft ook de betaalbare vorm die studenten verkiezen: gedrukt, digitaal of blended.

Vanwaar die focus op betaalbaarheid en toegankelijkheid? Daarvoor moet je teruggaan naar onze bijzondere roots. In 1960 werd Acco opgericht als coöperatieve organisatie van en voor studenten om onderwijs democratischer te maken. Tot op vandaag zetelen studenten in onze raad van bestuur, hanteren we een vaste bladprijs en is Acco Learn de uitgeverij voor auteurs met een hart voor lerende mensen.

Heb je snel geteld? Dan stel je vast dat we ruim 60 jaar ervaring hebben als uitgever met een focus op het hoger onderwijs. Die opgebouwde expertise combineren we met een innovatieve aanpak om leerervaringen beter te maken. Zo bieden we veel flexibiliteit in de distributie van blended content: via ons eigen leerplatform, maar ook via een naadloze koppeling of gewoonweg het platform van jouw keuze.

Bovendien houden we stevig de vinger aan de pols. We kennen de noden van instellingen, docenten en studenten als geen ander. We hebben een uitgebreid netwerk én een goed zicht op alle potentiële markten. En daar profiteert jouw publicatie van, zowel online als offline, in België én in Nederland.

Meer over onze Nederlandse uitgeverij

Bouw mee aan leeroplossingen in onze uitgeverij, boekhandels of drukkerij

Werken bij Acco

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken. Wil je samen met ons werken aan de toekomst van leren? Advies geven aan studenten en professionals en een sterk aanbod aan studiemateriaal verspreiden? Kwalitatief drukwerk afleveren?

Bij Acco kom je terecht in een bruisende, creatieve en innovatieve omgeving waar mensen centraal staan. Je enthousiaste en betrokken collega’s geven je elke dag een boost.

Werken bij Acco