Home Blogs Acco Learn Inge Vander Velpen is de nieuwe CEO van Acco – Persbericht

Inge Vander Velpen is de nieuwe CEO van Acco - Persbericht

Leuven, 21 juni 2022 – Inge Vander Velpen is de nieuwe CEO van studentencoöperatieve Acco, uitgeverij en leerconsultancy, drukkerij en boekhandels. Inge Vander Velpen komt over van Uitgeverij Averbode|Érasme, waar zij werkte als business director en lid was van het directiecomité.

 

 

Inge doorliep al een mooie loopbaan bij een aantal gerenommeerde bedrijven. Zo werkte ze bijna 15 jaar bij Boondoggle, waarvan de laatste jaren als managing director. Vervolgens was ze 4 jaar COO bij &KOO, het communicatie- en marketingnetwerk van Cronos. Daar stond ze in voor de groei van bestaande bedrijven en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Na enkele jaren in een consultancyomgeving wou ze weer zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kwam ze terecht bij Uitgeverij Averbode. Ze was er de afgelopen 2 jaar directielid, verantwoordelijk voor marketing, sales en het atelier waar print, digital en blended producten worden gemaakt. Hier proefde Inge voor het eerst van de boeiende educatieve uitgeefwereld. Nadat Plantyn eerder dit jaar de overname van Averbode bekendmaakte, kwam de uitdaging bij Acco op haar pad en besliste ze de overstap te maken.

 

Een ambitieus doel voor een bedrijf in volle transformatie

“Ik ken Acco heel goed omdat ik, net als zovele anderen, als student bij de start van mijn studies een Acco-aandeel kocht. Wat ik toen al straf vond, en nu nog steeds, is dat Acco een studentencoöperatieve is, opgericht door en voor studenten. Dat unieke gegeven willen we de komende jaren graag voluit inzetten op alle vlakken: van beleid tot communicatie. We willen in alles wat we doen de beleving van de studenten centraal stellen”, vertelt Inge Vander Velpen. “Maar leren stopt niet na het behalen van een diploma. In deze steeds evoluerende wereld is het belangrijk dat je levenslang leert en groeit, zowel persoonlijk als professioneel. Levenslang leren is een cruciale attitude geworden als je relevant wilt blijven in onze samenleving in beweging. Die houding van levenslang leren, die diep in het DNA van Acco verweven zit, spreekt me ontzettend aan.”

Inge ziet veel groeikansen voor Acco net omdat het een studentencoöperatieve is met meer dan 230.000 aandeelhouders en een heel sterke band met de student. Het feit dat Acco zowel de creatie, productie als distributie van studiemateriaal end-to-end beheert met de uitgeverij Acco Learn in Leuven en Den Haag, met de drukkerij Print & Productions in Herent en de vijf Acco-shops in Leuven, Gent, Antwerpen, Heverlee en Kortrijk, maakt van Acco een unieke partner voor elke student, docent en hoger-onderwijsinstelling.

En het potentieel van Acco reikt verder dan het hoger onderwijs, want leren doe je ook tijdens je professionele carrière. Naast het verder uitbouwen van Acco Learn for Business, de Acco-start-up die online en blended learning solutions ontwerpt voor bedrijven, zal Acco in de toekomst blijven innoveren op het vlak van producten, diensten en technologie om zo de visie inzake levenslang leren als uitgeverij, drukkerij en shops nog beter uit te dragen.

 

Een verbindende CEO die ondernemerschap stimuleert

“In onze zoektocht naar een opvolger voor Vicky Adriaensen was het cruciaal dat de nieuwe CEO ook een verbindende, toegankelijke en transparante leider is die de medewerkers aanmoedigt om ondernemend te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Inge is een ondernemende en betrokken people manager met veel oog voor de mens. We zijn er dan ook zeker van dat Inge de juiste CEO is voor Acco”, vertelt Marjan Mertens, operations manager van Acco.

“Ik vind het heel belangrijk om vleugels te geven aan bestaande expertise en de meerwaarde van elke collega maximaal tot haar recht te laten komen. Het Acco-team bestaat uit getalenteerde, gemotiveerde mensen. Ik wil ervoor zorgen dat zij allemaal kunnen schitteren”, vertelt Inge.

 

Inge Vander Velpen

 

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Lien Berendsen, persverantwoordelijke van Acco via accolearn@acco.be

Over Acco

Acco is een coöperatieve uitgeverij die in 1960 door en voor studenten werd opgericht. Acco is gespecialiseerd in de creatie, productie en distributie van didactisch onderbouwd (blended) studiemateriaal en wetenschappelijke publicaties voor het hoger onderwijs. Acco combineert verschillende activiteiten. Acco is als uitgeverij ‘Acco Learn’ gevestigd in Leuven, heeft een drukkerij ‘Print & Productions’ in Herent en Acco-boek- en kantoorhandels in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent en Kortrijk. Het dochterbedrijf ‘Acco Uitgeverij’ in Nederland is gevestigd in Den Haag. De uitgevers van ‘Acco Learn’ ondersteunen docenten binnen het hoger onderwijs bij het vormgeven van kwalitatief studiemateriaal, en de leerconsulenten van ‘Acco Learn for Business’ begeleiden professionals in de bedrijfswereld die de leerefficiëntie willen verhogen. De Acco Learn-uitgevers/leerconsulenten doen dat door de leerprofessional te ontzorgen op het vlak van leerstrategie, didactiek, contentcreatie en/of technologie. Als coöperatieve vennootschap heeft Acco meer dan 230.000 aandeelhouders; de overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-)studenten. Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor zijn publicaties.