Home Blogs Acco Acco geeft tijdens Black Friday 20% van de dagomzet aan studenten – Persbericht

Acco geeft tijdens Black Friday 20% van de dagomzet aan studenten - Persbericht

Leuven, 22 november 2022 – Acco, een coöperatieve organisatie die zich inzet voor betaalbaar onderwijs, zal 20% van de dagomzet van Black Friday deze vrijdag 25 november schenken aan een goed doel dat zich inzet voor het welzijn van studenten.

 

“Voor ons is vrijdag 25 november geen Black Friday, maar Fair Friday. Een dag waarin we ons verzetten tegen zinloos koopgedrag en aandacht geven aan studenten die het moeilijk hebben, niet enkel nu, maar al een hele poos. Ik kan me voorstellen dat Black Friday net omwille van de crisis enorm aantrekkelijk lijkt voor zowel consument als retailer, maar als coöperatieve organisatie vinden we het belangrijk om ons elke dag opnieuw met ons hele team en onze meer dan 250.000 aandeelhouders maximaal in te zetten voor betaalbaar onderwijs voor iedereen, ook nu in tijden van crisis. Meer nog: zeker nu, net omwille van deze crisis”, vertelt Inge Vander Velpen, CEO van Acco.

 

20% van de dagomzet

 

Acco zal op 25 november in de Acco shops en webshop dus geen kortingen aan de klanten geven, maar zal 20% van de dagomzet schenken aan een goed doel. Op die manier wil Acco bijdragen aan een duurzame wereld én betaalbaar onderwijs. Acco koos als goede doel voor deze allereerste Fair Friday voor Stuvo van de KU Leuven. “Dat is bewust”, vertelt Vander Velpen, “Acco is meer dan 60 jaar geleden opgericht in het hart van de KU Leuven. We gaan dus voor deze eerste actie een beetje back to our roots. De missie van Stuvo ligt ons ook nauw aan het hart: gelijkwaardige onderwijskansen voor elke student. Waar Acco drempels wegneemt in het studietraject van de student, door sterk studiemateriaal uit te geven en een straffe one-stop-shop te bieden, ondersteunt Stuvo de student op financieel, medisch, psychologisch, sociaal en materieel vlak. De Stuvo-slogan resoneert dan ook echt in onze kern: ‘Jij studeert, wij ondersteunen, samen creëren we kansen’. Samen met Stuvo bouwen we zo aan toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor elke student te beginnen bij Leuven, maar niks houdt ons tegen om volgend jaar de stadsgrenzen te overschrijden.”

 

Fair Friday

 

Fair Friday, oftewel Eerlijke Vrijdag, zo heet de Acco-actie tegen Black Friday. En Acco ziet dit niet als een eenmalige actie: “als deze eerste Fair Friday een succes is, wat we natuurlijk hopen, dan zijn we zeker van plan om hier volgend jaar mee verder te gaan. Wie weet komt er wel een Fair Week en doneren we aan goede doelen in heel Vlaanderen”, aldus Inge Vander Velpen.

Wens je meer informatie of een interview?

Neem dan contact op met Lien Berendsen: lien.berendsen@acco.be

 

Over Acco

Acco is een coöperatieve organisatie die in 1960 werd opgericht door en voor studenten met als doel kwalitatieve cursussen te maken tegen een betaalbare prijs. Acco is gespecialiseerd in de creatie, productie en distributie van kwalitatieve (blended) educatieve en wetenschappelijke publicaties met een focus op het hoger onderwijs.

De coöperatieve organisatie Acco combineert verschillende activiteiten. Acco is als uitgeverij ‘Acco Learn’ gevestigd in Leuven, heeft een drukkerij ‘Print & Productions’ in Herent en verschillende boek- en kantoorhandels in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent en Kortrijk. Het Nederlandse dochterbedrijf ‘Acco Uitgeverij’ is gevestigd in Den Haag. De learning solution experts van ‘Acco Learn for Business’ ondersteunen bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van effectieve learning experiences, e-learnings en opleidingen met een aangename leerervaring.

Als coöperatieve vennootschap heeft Acco meer dan 250.000 aandeelhouders, de overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-)studenten. Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor zijn publicaties.