Home Blogs Acco Learn Hoe bereikt jouw publicatie de juiste doelgroep?

Hoe bereikt jouw publicatie de juiste doelgroep?

In onze nieuwe publicatiemarketing-aanpak bepalen we voor elke titel de geschikte kanalen en voorzien we de perfecte aanpak op maat van jouw publicatie. Ontdek welke stappen wij ondernemen om jouw publicatie tot een succes te maken.

 

 

Onze nieuwe publicatiemarketing-aanpak

Van het onderzoeken van het marktpotentieel, over je publicatie delen op onze sociale media-kanalen en je voorzien van extra promotiemateriaal zoals flyers en affiches: wij zorgen ervoor dat jouw publicatie de juiste doelgroep bereikt.

Adoptiesales

We onderzoeken het marktpotentieel van elke nieuwe publicatie. Op basis van doelgroepbepaling, gaat onze accountmanager op pad om docenten te overtuigen je publicatie te gebruiken.

Sociale media

Bij verschijning publiceren we je boek op onze LinkedIn- en Instagramkanalen. Als je wil, ondersteunen we je ook in je eigen communicatie op sociale media. Daarnaast zijn andere opties bespreekbaar op maat van jouw project.

E-mailmarketing

We sturen elk semester een mail met alle nieuwe en herwerkte publicaties naar onze mailinglijsten. Daarbij bepalen we specifiek welke doelgroepen we voor jouw publicatie contacteren.

Pers

Als je publicatie er zich toe leent, sturen we een persmailing met info over je boek naar relevante vakpers. Voor publicaties over een actueel topic sturen we ook een exclusief persbericht naar onze ruime perslijst.

Promomateriaal

Op jouw vraag verzorgen we flyers, affiches of ander promomateriaal waarmee je je boek kan promoten in je eigen netwerk of op events.

Events

Zet jij je boek in de kijker tijdens een congres, lezing of event? Dan zorgen wij voor inkijkexemplaren en flyers. Andere opties kunnen op maat van je project besproken worden.

Website

We bieden je boek standaard te koop aan op onze Belgische webshop. Als je boek de Nederlandse markt aanspreekt, verschijnt het ook op onze Nederlandse webshop.

Acco Shops

Voor elke publicatie gaan we na welke doelgroepen interessant zijn en kijken we hoe we jouw boek het beste zichtbaarheid geven in onze shops in Leuven, Gent en Antwerpen.

Andere verkoopskanalen

We registreren je boek op Boekenbank, hét informatie- en bestelplatform voor boekhandels, uitgevers en bibliotheken in Vlaanderen. Daarnaast brengen we andere boekhandelaars op de hoogte van onze nieuwe publicaties.

Nederland

We registreren je publicatie ook bij Centraal Boekhuis, onze Nederlandse distributiepartner. Wanneer je boek groot marktpotentieel heeft in Nederland, bepalen wij samen met onze Nederlandse collega’s een marketingstrategie voor
de Nederlandse markt.