Home Blogs Acco Learn Het hoger onderwijs, de brug richting de toekomst? Acco Inspiratie Event 2022

Het hoger onderwijs, de brug richting de toekomst? Acco Inspiratie Event 2022

Continue transformatie en disruptie zijn een feit, zowel in het secundair onderwijs, het hoger onderwijs als op de arbeidsmarkt. Hoe moet het hoger onderwijs zich als brug tussen beide werelden daaraan aanpassen? Welke veranderingen zijn er nodig om studenten te ondersteunen naar een succesvolle leerervaring én hen klaar te stomen voor een werkveld in beweging? 

Panelgesprek – Van het secundair naar het hoger onderwijs: een steile klim?

Tijdens een panelgesprek, geleid door Xavier Taveirne, gaan Luc De Man, onafhankelijk onderwijsexpert, en Bert Smits, grondlegger van Schoolmakers, in gesprek met Ben Lambrechts, CEO van PXL, en Kristof De Witte, onderwijseconoom aan de KU Leuven. Samen ontdekken ze welke kansen er aan beide kanten liggen om jongeren goed voorbereid naar het hoger onderwijs door te laten stromen. Wat kan het secundair onderwijs doen om de derdegraadsleerlingen beter klaar te stomen voor de overstap naar het hoger onderwijs? En hoe kan het hoger onderwijs eerstejaarsstudenten optimaal ondersteunen en coachen om hen een succesvolle leerervaring en een maximale slaagkans in het hoger onderwijs te geven?

Keynote – Van het hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt: een onzekere toekomst?

Tijdens deze keynote inspireren we je over de manieren waarop het hoger onderwijs nog beter kan aansluiten bij de noden van het werkveld. We zoomen in op de discrepanties tussen de kennis, competenties en vaardigheden van de pasafgestudeerden en de skills die de arbeidsmarkt nodig heeft om het hoofd te bieden aan de voortdurende evoluties binnen de maatschappij. 

De spreker voor de keynote wordt later meegedeeld.