Home Blogs Acco Learn Hoger onderwijs Cursus of drukwerk? De beste optie voor jou en je student

Cursus of drukwerk? De beste optie voor jou en je student

9 op 10 studenten leert het liefste op papier. 69% van de studenten drukt digitaal lesmateriaal zelf af om te studeren. Digitale cursussen, powerpointslides, extra teksten: een duur kostenplaatje. Want hoe meer de student print, hoe duurder studeren wordt.

Dan is een papieren cursus voordeliger. Voor student én auteur. Hoe dat kan, lees je hieronder.

 

 

1. Een papieren cursus is een goedkope optie voor de student

1 op de 5 studenten geeft per semester 100 euro uit aan het afdrukken van studiemateriaal en dat bovenop de kosten die ze maken voor studieboeken en ander studiemateriaal. Voor een cursus daarentegen rekenen we bij Acco een vaste bladprijs van 0,0574 euro, ongeacht de grootte van je studentengroep. Dat maakt studiemateriaal voor de studenten heel wat goedkoper, want zelfs een cursus met 300 pagina’s kost dan minder dan 17 euro.  Dat is goedkoper dan digitaal materiaal afprinten bij je thuis of bij de meeste copyshops.

Is de student Acco-aandeelhouder? Dan krijgt die 25% korting bovenop de lage prijs. Een extra bijdrage die we als coöperatie leveren om studeren toegankelijk te maken.

2. Je werk wordt auteursrechtelijk beschermd

Laat je je cursus gewoon drukken bij een copyshop of laat je je studenten het materiaal zelf printen, dan is jouw tekst niet auteursrechtelijk beschermd. De kans bestaat dat derden dan jouw harde werk gaan verspreiden zonder jou daarvoor te vergoeden of jou te vermelden. Als je een cursus bij Acco maakt, zorgen wij voor copyrightbescherming, krijgt je cursus een eigen ISBN-nummer en wordt er een exemplaar opgenomen in het depot bij de Koninklijke Bibliotheek.

3. Je krijgt een auteursvergoeding en gratis auteursexemplaren

Je krijgt bij gewoon drukwerk ook geen 10% auteursroyalty die je bij een Acco-cursus wel krijgt. Bovendien krijg je tot 3 auteursexemplaren om voor jezelf te houden en aan twee collega’s uit te delen (of om in te kaderen 😉 ).

4. Je krijgt gratis toegang tot een digitale versie van je cursus op het Sofia-leerplatform

Van iedere cursus plaatsen we een digitale versie op Sofia, het leerplatform van Acco. Die kan alleen geraadpleegd worden door studenten die jouw cursus aankochten en een unieke code kregen om het lesmateriaal te raadplegen. Het materiaal staat zo in een beschermde omgeving die niet gedeeld kan worden met derden. En als je student dan toch eens zijn cursus vergeten is thuis, kan die het lesmateriaal nog altijd online bekijken.

5. Je cursus wordt gedistribueerd door onze Acco Shops

Als je een Acco-cursus uitgeeft, komt die in onze Acco Shops in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent of Kortrijk terecht. De cursus ligt dan naast het andere studiemateriaal dat je studenten nodig hebben Zo moeten ze niet naar verschillende winkels lopen om alles te verzamelen, maar kunnen ze naar één plaats komen waar ze meteen alles vinden.

6. Via de online studiemateriaaltool herwerk je vlot jaarlijks je cursus

Foutje gevonden in je cursus? Extra hoofdstuk toevoegen? Nog iets veranderen? Via onze online studiemateriaaltool kan je ieder jaar je cursusteksten invoeren en herwerken zoals jij dat wenst.

7. Persoonlijke opvolging door onze cursusverantwoordelijke Manon

Heb je een vraag over je cursus? Onze cursusverantwoordelijke Manon Cremers staat altijd klaar voor een persoonlijke opvolging van A tot Z. Ze rust niet tot jouw cursus tot bij jouw studenten is geraakt.

Neem vrijblijvend contact op met Manon

Heb je alles gelezen en hebben we je toch niet kunnen overtuigen om over te stappen naar een Acco-cursus? Verwijs je studenten voor het printen van lesmateriaal dan door naar onze online printservice met next day delivery. We hebben de goedkoopste printservice voor studenten. Zo werk jij toch nog mee aan betaalbaar studeren. Meer informatie over de prinstservice.