Home Blogs Acco Learn Partnership Televic Education en Acco Learn

Partnership Televic Education en Acco Learn

Acco Learn, expert in leeroplossingen, en Televic Education, expert in digitale evaluatie, slaan de handen in elkaar met als doel samen geïntegreerde leertrajecten te ontwikkelen waarin het leerproces van elke individuele cursist aan de hand van valide evaluatietools opgevolgd en geoptimaliseerd wordt.

E-learning en blended learning hebben heel veel voordelen. Het maakt leren onder meer toegankelijker en efficiënter. En net daarom kiezen zo veel bedrijven hier vandaag voor. Online leren en evalueren zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Door op gezette momenten in het leerproces van de cursist te toetsen of de leercontent verwerkt is, stijgt de effectiviteit van de e-learning aanzienlijk, krijg je inzicht in de leervorderingen én hou je de motivatie van de cursist hoog. Maar laagdrempelig, betrouwbaar en valide evalueren op een e-learning platform is een complexe zaak. Om die reden slaan Televic Education en Acco Learn de handen in elkaar. Dankzij deze samenwerking komt Acco Learn for Business aan de klantvraag tegemoet om aanvullend bij de didactisch sterke leertrajecten ook kant-en-klare oplossingen voor het meten van de leerresultaten aan te bieden bv. in functie van accreditering en certificering.

Televic Education is expert in digitale evaluatie, ze ontwikkelden het digitale oefen- en toetsplatform assessmentQ dat zowel nationaal als internationaal succesvol ingezet wordt om kennis te meten en leerpaden te optimaliseren. Daarbij werken ze volgens het principe van ‘Learning by doing’, waarbij gebruikers van het platform bijleren door continu hun kennis te testen en hierop aangepaste feedback te krijgen.

In functie van deze samenwerking integreren Televic Education en Acco Learn for Business het evaluatieplatform assesmentQ en Sofia, het leerplatform van Acco Learn, nog dieper met elkaar. Bovendien bieden Televic en Acco Learn de gebruikers van assesmentQ de kans om leertrajecten te optimaliseren en didactiseren.

In de eerste plaats zullen Televic Education en Acco Learn for Business samen geïntegreerde leeroplossingen voor bedrijven ontwerpen, maar op termijn vormt deze samenwerking ook een belangrijke meerwaarde voor Acco Learn bij het ontwerpen van leeroplossingen voor het hoger onderwijs.