Home Blogs Acco Learn For business Achter de schermen van Acco Learn for Business: Evi Van Mol

Achter de schermen van Acco Learn for Business: Evi Van Mol

In augustus startte Evi bij Acco Learn for Business als leerconsulent. Samen met het team zorgt ze ervoor dat opleidingen van bedrijven leuk, leerrijk, kort en didactisch opgebouwd zijn.

Dag Evi, je bent nog maar net bij Acco Learn for Business gestart, wat deed je hiervoor?

Ik ben afgestudeerd als Onderwijskundige aan de Universiteit Gent en ben na mijn studies aan mijn alma mater ‘blijven hangen’. Ik werkte de voorbije vijf jaar bij de Directie Onderwijsaangelegenheden, in het team Onderwijsondersteuning. Concreet hield dit in dat ik meewerkte aan het vormgeven van het onderwijsbeleid van de universiteit, opleidingen over basisdidactiek ontwierp, deze opleidingen verzorgde voor beginnende assistenten, en lesgevers ondersteunde bij het vormgeven en opbouwen van hun opleidingsprogramma en lessen. Ik leerde er veel bij over activerend, blended en future proof onderwijs en ben ervan overtuigd dat ik dit alles volop zal kunnen inzetten in mijn nieuwe job als leerconsulent bij Acco Learn for Business.

Wat houdt je job als leerconsulent in?

Ik ga samen met bedrijven aan de slag in het ontwerpen of optimaliseren van opleidingen en het beantwoorden van hun leervragen. Dit proces gaat van het tot in detail uitspitten van de leerdoelen, doelgroep en eventuele wensen op vlak van technologie tot het conceptueel uitwerken van de opleiding of e-learning tijdens een interactieve workshop. Daarna gaan de instructional designers verder aan de slag met het materiaal en de implementatie van de opleiding. Als leerconsulent zorg ik steeds voor de didactische ondersteuning en onderbouwing op basis van ons Hack Your Learning Framework en zorg ik ervoor dat we een zo hoog mogelijk leerrendement bereiken met de ontwikkelde opleiding.

Naar welk deel van je job of welk project kijk je enorm uit?

Aan de Universiteit werkte ik samen met lesgevers uit verschillende faculteiten binnen een breed scala aan wetenschapsdomeinen. Ik kijk er binnen Acco Learn for Business enorm naar uit om mijn blik nog te verbreden en, naast mijn ervaring binnen de academische wereld, ook ondergedompeld te worden in de dynamiek van de hedendaagse bedrijfswereld!

Als leerconsulent help je bedrijven bij het optimaliseren van hun opleidingen. Op welke problemen stuiten opleidingsverstrekkers vaak nog?

Men weet meestal heel goed waarover een opleiding moet gaan, maar vaak wordt er te weinig tijd besteed aan het bepalen van duidelijke leerdoelen. Het formuleren van deze leerdoelen is noodzakelijk in het bepalen van de richting van de gehele opleiding en helpen bij het afbakenen van de inhoud, het selecteren van relevante oefeningen en eventuele andere bijkomende content. Het vastleggen van de leerdoelen helpt bovendien ook bij de vaak moeilijkere taak om inhoud te schrappen en vormen een belangrijke ondersteuning om onze geliefde ‘darlings te killen’. 😉

Je vindt levenslang leren dus ook belangrijk. 

Absoluut! Het is niet meer weg te denken in de huidige, snel veranderende wereld waarin we leven en daarom ben ik blij dat ik mijn steentje bij kan dragen bij het ondersteunen ervan! Acco Learn for Business leidde bovendien een onderzoek over levenslang leren bij 1.600 Vlamingen van beroepsactieve leeftijd. De resultaten hebben we recent gepubliceerd. Er kwamen interessante inzichten naar voren, zoals dat één op drie Vlamingen geen opleidingen volgde het afgelopen jaar. Op vlak van levenslang leren is er dus zeker nog werk aan de winkel, maar daar helpen we bij Acco Learn for Business graag aan mee.

We wensen Evi veel succes en plezier bij Acco Learn for Business!