Home Blogs Acco Learn Case study – Professionele online training voor Fluidda

Case study - Professionele online training voor Fluidda, wereldleider in Functional Respiratory Imaging

Fluidda, wereldleider op het vlak van Functional Respiratory Imaging (FRI) vroeg Acco Learn for business om een online opleidingsaanbod te verzorgen. Acco Learn for business ontwikkelde in nauwe samenwerking met Fluidda een blended leerervaring, bestaande uit een digitaal leerpad in combinatie met face-tofacecontact tussen trainer en lerende.  Die leerervaring is gebruiksvriendelijker, zorgt ervoor dat de trainer niet meer ter plaatse moet gaan en voorziet meerdere onderzoekslocaties tegelijk van een degelijke opleiding. Dat bespaart Fluidda tijd en geld en maakt het gemakkelijker om verder op te schalen.

Over Fluidda

Fluidda is wereldleider op het vlak van Functional Respiratory Imaging (FRI). Dankzij de vernieuwende techniek ‘Computational Fluid Dynamics Analyse’ slaagt Fluidda erin om klinische processen te optimaliseren en artsen bij te staan bij zowel de diagnostisering als de genezing van de luchtwegen, om zo de ziekteduur sterk in te korten. 

Waar liep Fluidda tegenaan?

Vanuit Fluidda kwam de vraag om een online opleidingsaanbod te verzorgen in FRI. Aanvankelijk ging de FRI-trainer een halve dag naar het ziekenhuis of de medische praktijk om de medische professionals ter plaatse op te leiden. De onderzoekslocaties liggen echter verspreid over de hele wereld, wat de opleiding en het transport ernaartoe een dure en tijdsintensieve investering maakt. Bovendien moet het volledige team van de locatie beschikbaar zijn op het moment dat de trainer ter plaatse komt, wat vaak niet vanzelfsprekend is. Daarnaast geven de verschillende trainers de opleiding op een andere manier, waardoor de nood aan een gestroomlijnde aanpak groeide. Tot slot nam ook de vraag naar klinische studies met FRI sterk toe, wat het moeilijk maakte om elke locatie op korte termijn van een goede training te voorzien. 
 

Welke oplossing bood Acco Learn?

Acco Learn ontwikkelde in nauwe samenwerking met Fluidda een blended leerervaring, bestaande uit een digitaal leerpad in combinatie met face-to-facecontact tussen trainer en lerende.  

Het digitaal leerpad werd geïntegreerd in het online leerplatform Sofia. Op dat platform biedt Fluidda een digitale cursus aan, die bestaat uit onder meer tekst, kennisclips en screencasts. Acco Learn begeleidde Fluidda bij het aanbrengen van structuur in de content en het toevoegen van didactische elementen die het leren vergemakkelijken. Daarnaast bood Acco Learn de nodige productionele begeleiding bij het maken van video-opnames en screencasts. Dankzij de learning analytics die makkelijk opgevraagd worden via Sofia, kan de trainer opvolgen of de opleiding goed gevolgd wordt en waar de eventuele knelpunten zitten. Dankzij face-to-facecontact via de webcam worden die knelpunten alsnog weggewerkt.
 

Wat is het resultaat?

Na een intensieve samenwerking ontstond er een professionele online training. De gebruikers ervaren de training als gestructureerd en het platform als gebruiksvriendelijk. Ze hebben nu de mogelijkheid om de opleiding te volgen op hun eigen tempo en indien nodig bepaalde fragmenten te herhalen of op te frissen. De trainer hoeft niet meer ter plaatse te gaan, wat Fluidda veel tijd en geld bespaart. Daarnaast maakt deze digitale training het mogelijk om verschillende onderzoekslocaties tegelijkertijd te voorzien van een degelijke opleiding, wat het voor Fluidda makkelijker maakt om verder op te schalen.