Blended studieboek

Een waaier aan opties voor je studiemateriaal

Een blended studieboek geeft je een waaier aan opties om gedifferentieerde, flexibele en adaptieve leerpaden te bouwen voor je studenten. Vul dat aan met actuele en herkenbare multimediale content en je bent op weg om je studenten optimaal te ondersteunen.

Zoek je een duurzame leeroplossing, waarin je zelf kiest voor een didactische structuur met activerende werkvormen in een blended concept? Geef je dat studiemateriaal graag je eigen stempel, of die van je onderwijsinstelling? En maak je het graag breder bruikbaar dan voor je eigen studentengroep?

Kies dan voor een blended studieboek. Onze leerconsulenten begeleiden je van a tot z bij het ontwikkelen van je concept en de concrete uitwerking daarvan.

Duurzaam en breed bruikbaar

Een blended studieboek is een duurzame leeroplossing: je werkt een leerconcept uit dat je meerdere (academie)jaren gebruikt en dat volledig aansluit bij de noden van je studenten. Die geven namelijk aan dat ze graag toegang hebben tot zowel studiemateriaal op papier als digitaal studiemateriaal.* Blended studiemateriaal laat je studenten ook toe de leerstof op hun eigen tempo te verwerken.

Je blended studieboek is breed inzetbaar, niet alleen binnen je opleiding maar ook daarbuiten. Als andere docenten ervoor kiezen om je studieboek te gebruiken in hun les, dan vullen ze de digitale component gemakkelijk aan zodat die past bij hun context en de actualiteit.

(*Analyseresultaat uit de enquête die Acco in mei 2020 uitstuurde naar 285 docenten en 896 studenten binnen het hoger onderwijs in Vlaanderen.)

Activerend leren en blended learning

Tijdens de ontwikkeling van je blended studieboek werk je samen met leerconsulenten die je ondersteunen op het vlak van didactische structuur, contentontwikkeling en toolkeuzes. Ze helpen je om rekening te houden met de principes van activerend leren en blended learning. Zo ben je zeker dat je studiemateriaal motiverend werkt voor je studenten en hun een aangename leerervaring biedt.

Blended learning

A tot z begeleiding bij conceptontwikkeling en uitwerking

Onze leerconsulenten werken samen met jou een ideaal leertraject uit, gebaseerd op een analyse van je huidige studiemateriaal, je doelgroep en je doelstellingen. Binnen dat leertraject kiezen ze samen met jou een didactische opbouw, content en tools.

Onze contentcreators helpen je bij het uitwerken van je content: ze redigeren, structureren en maken extra multimediale content waar nodig.

Het resultaat? Een leeroplossing die bij jou en je studentengroep past.

Digitale ondersteuning

Hoe kan de juiste technologie je leertraject ondersteunen? Acco Learn helpt je om de technologische ondersteuning te kiezen voor jouw leeroplossing – of dat nu gaat om e-learning, video, virtual reality of een app. Samen met onze partners realiseren we die voor jou.

Studiemateriaal op maat

Wat heb jij nodig op het vlak van didactiek, content en technologie? Acco Learn helpt je op elk vlak om de juiste keuzes te maken, zodat je studiemateriaal op maat is van je opleiding. Vanuit onze samenwerking met docenten ontwikkelden we een aantal modellen voor studiemateriaal die tegemoetkomen aan de specifieke noden in het hoger onderwijs.

Jill Bosmans • 3 Augustus 2021
Wat vinden studenten van kennisclips als leermiddel?

Kennisclips winnen snel aan populariteit als alternatief voor het klassieke, synchrone hoorcollege. Maar wat vinden studenten daarvan?

Lien Berendsen • 2 Augustus 2021
Schrijf je in voor de Acconnect Webinars 2021

Om je ook na het succesvolle Acco Inspiratie Event nog verder te  inspireren, organiseren we in september 2021 een reeks gratis Acconnect Webinars over blended learning.

Jill Bosmans • 28 Juli 2021
Hoe stel je de beginsituatie van je studenten vast?

Als je zeker wilt zijn dat je studenten je leerdoelen bereiken, dan moet je controleren of aan alle voorwaarden is voldaan om met de les te starten. Die voorwaarden vormen de beginsituatie van de student.

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs: Deborah Bické, Elke Van Ael, Isabelle François, Krijn Boom, Flore Antonneau en Marie Vanhoutte. Of met onze accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs, Line De Caluwé.

Vraag het aan onze leerconsulenten