Interview met Ellen Jansen

Interview met Ellen Jansen: Terug bij Acco

Na zes jaar verwelkomen we je terug bij Acco als uitgever. Welkom terug, Ellen! Wat heeft je doen besluiten om terug te keren?

Ellen: Dank je! Mijn passie voor content is altijd groot geweest. Ik wil kennis verspreiden die impact maakt, en dat kan ik het beste doen samen met auteurs en een fantastisch team. Ik ben trots om weer te werken voor een bedrijf dat zich inzet voor maatschappelijke impact.

Voelt het als een terugkeer naar de start?

Ellen: Absoluut niet! Het uitgeven is zoveel rijker geworden. Denk aan blended learning, de rol van AI in het onderwijs en de opkomst van podcasts. Bovendien kan ik mijn ervaring als content marketeer inzetten om onze publicaties aan een breder publiek te vermarkten. Het gaat om de juiste boodschap, in de juiste vorm, voor de juiste doelgroep – dat blijft mijn credo.

Op welke publicatie ben je het meest trots?

Ellen: Een publicatie waar ik bijzonder trots op ben, is “bosecologie en bosbeheer” Het was een mooi project om aan bij te dragen en het is nog steeds relevant. Daarnaast vind ik “Wetenschap van de aarde” ook een prachtige uitgave. Ik droom ervan om die nieuw leven in te blazen!

Dat klinkt inspirerend! Wat hoop je te bereiken met je terugkeer?

Ellen: Ik kijk ernaar uit om samen te werken met auteurs en collega’s aan nieuwe projecten. Er zijn zoveel mogelijkheden om innovatieve vormen van leren en kennisdeling te verkennen. Mijn doel is om deze kansen te benutten en bij te dragen aan de missie van Acco.

Bedankt voor het delen van je gedachten, Ellen. We wensen je veel succes in deze nieuwe fase!

Ellen: Dank je wel! Ik ben enthousiast om weer aan de slag te gaan.