Alle voordelen van digitaal studiemateriaal

Wil je je studiemateriaal voortdurend up-to-date houden en overal beschikbaar maken? Gebruik maken van de voordelen van digitaal leren, zoals online oefeningen? Kies dan voor een digital only-leeroplossing. We begeleiden je van a tot z bij het ontwikkelen van je concept en de creatie van je digitale content.

Altijd up-to-date, overal beschikbaar

Met een digital only-leeroplossing houd je je content altijd up-to-date en relevant voor je studenten. En dat is belangrijk, want actueel en herkenbaar studiemateriaal zorgt ervoor dat je studenten direct begrijpen waarom ze de leerinhoud moeten verwerken. Bovendien geef je je studenten de mogelijkheid om altijd en overal hun studiemateriaal te bekijken.

Groep docenten aan het samenwerken

A tot z begeleiding voor activerend studiemateriaal

De leerconsulenten van Acco Learn helpen je om het concept en de content van je digital only-leeroplossing uit te werken. We passen de principes van activerend leren toe en integreren activerende werkvormen in je digitale studiemateriaal.

Geïntegreerd in je LMS

Je digital only-leeroplossing draait op het Acco Learn-leerplatform Sofia. Sofia is de link tussen je digitale studiemateriaal en het LMS van je hogeronderwijsinstelling, bijvoorbeeld Toledo, Blackboard of Canvas. Want Sofia integreert naadloos met dat LMS.  Zo geef je je studenten toegang tot kwaliteitsvol digitaal studiemateriaal, zonder dat ze van platform moeten wisselen.

Studiemateriaal op maat

Wat heb jij nodig op het vlak van didactiek, content en technologie? Acco Learn helpt je op elk vlak om de juiste keuzes te maken, zodat je studiemateriaal op maat is van je opleiding. Vanuit onze samenwerking met docenten ontwikkelden we een aantal modellen voor studiemateriaal die tegemoetkomen aan de specifieke noden in het hoger onderwijs.

Krijn Boom • 11 Januari 2022
Kennisclips: wat, waarom en hoe?

Wil je aan de slag met kennisclips? Lees de tips en tricks over kennisclips en leer hoe je ze inzet binnen een activerend blended leerpad.

Flore Antonneau • 14 December 2021
Hoe pak je flipped classroom aan in het hoger onderwijs?

Wil je met een variatie aan leermiddelen werken, in interactie treden met je studenten en een grotere betrokkenheid creëren? Dan is de aanpak van flipped classroom iets voor jou.

Erwin Lenaers • 30 November 2021
Wat zijn je nieuwe rollen als docent in blended onderwijs?

De coronacrisis zorgde ervoor dat onze manier van lesgeven snel en diepgaand veranderde. Dat zorgde voor een verschuiving in de noodzakelijke kennis en vaardigheden die je als docent moet hebben en van de rollen die je als docent speelt in je onderwijs: als instructional designer, als ontwikkelaar van leermiddelen, als permanente evaluator en als leerbegeleider of coach.

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs: Deborah Bické, Elke Van Ael, Isabelle François, Krijn Boom, Flore Antonneau en Marie Vanhoutte. Of met onze accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs, Line De Caluwé.

Vraag het aan onze leerconsulenten