Alle voordelen van digitaal studiemateriaal

Wil je je studiemateriaal voortdurend up-to-date houden en overal beschikbaar maken? Gebruik maken van de voordelen van digitaal leren, zoals online oefeningen? Kies dan voor een digital only-leeroplossing. We begeleiden je van a tot z bij het ontwikkelen van je concept en de creatie van je digitale content.

Altijd up-to-date, overal beschikbaar

Met een digital only-leeroplossing houd je je content altijd up-to-date en relevant voor je studenten. En dat is belangrijk, want actueel en herkenbaar studiemateriaal zorgt ervoor dat je studenten direct begrijpen waarom ze de leerinhoud moeten verwerken. Bovendien geef je je studenten de mogelijkheid om altijd en overal hun studiemateriaal te bekijken.

Groep docenten aan het samenwerken

A tot z begeleiding voor activerend studiemateriaal

De leerconsulenten van Acco Learn helpen je om het concept en de content van je digital only-leeroplossing uit te werken. We passen de principes van activerend leren toe en integreren activerende werkvormen in je digitale studiemateriaal.

Geïntegreerd in je LMS

Je digital only-leeroplossing draait op het Acco Learn-leerplatform Sofia. Sofia is de link tussen je digitale studiemateriaal en het LMS van je hogeronderwijsinstelling, bijvoorbeeld Toledo, Blackboard of Canvas. Want Sofia integreert naadloos met dat LMS.  Zo geef je je studenten toegang tot kwaliteitsvol digitaal studiemateriaal, zonder dat ze van platform moeten wisselen.

Studiemateriaal op maat

Wat heb jij nodig op het vlak van didactiek, content en technologie? Acco Learn helpt je op elk vlak om de juiste keuzes te maken, zodat je studiemateriaal op maat is van je opleiding. Vanuit onze samenwerking met docenten ontwikkelden we een aantal modellen voor studiemateriaal die tegemoetkomen aan de specifieke noden in het hoger onderwijs.

Lien Berendsen • 11 Oktober 2021
Vier keer sneller leren dankzij virtual reality in blended leertrajecten – Persbericht

Educatieve uitgeverij Acco en virtualrealityexpert OneBonsai tekenen een samenwerkingsovereenkomst. Het doel: krachtige leeroplossingen voor het hoger onderwijs en de professionele markt ontwikkelen. “Door VR in blended leertrajecten te integreren willen we de leerwinst voor elke lerende verhogen”, aldus Vicky Adriaensen, CEO van Acco.

Jill Bosmans • 5 Oktober 2021
3 inspirerende tips om de interactie en verbinding met je studenten te maximaliseren in blended learning

Het verplichte digitale afstandsonderwijs bood heel wat kansen om nieuwe werkvormen en tools uit te testen. Hanne Rosius (PXL) deelt drie tips om je studenten maximaal te engageren bij je les.

Lien Berendsen • 28 September 2021
Geen online les meer? 76% van de Vlaamse studenten in het hoger onderwijs gaat niet akkoord! – Persbericht

Aan de start van dit nieuwe academiejaar stromen de klaslokalen en aula’s weer vol met studenten. Betekent dit dat online ‘over and out’ is? Uit een recente bevraging van Acco kwam duidelijk naar voren dat dit niet is wat studenten echt willen. 76% van de bevraagde studenten wil immers blijvend blended leren.

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs: Deborah Bické, Elke Van Ael, Isabelle François, Krijn Boom, Flore Antonneau en Marie Vanhoutte. Of met onze accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs, Line De Caluwé.

Vraag het aan onze leerconsulenten