Je opstap naar blended learning

Een Blokwijzer-leeroplossing helpt je om je studiemateriaal blended en activerend te maken. Een Blokwijzer is een combinatie van studiemateriaal op papier met een doordachte didactische structuur en een digitale module op het Acco Learn-leerplatform Sofia.

Heb je ondersteuning nodig om te starten met blended learning en activerend leren? Wil je studiemateriaal publiceren voor je eigen studentengroep?

Kies dan voor een Blokwijzer-leeroplossing. Onze leerconsulenten begeleiden je met een geoptimaliseerde didactische structuur vol activerende werkvormen. Bij elke Blokwijzer zit gepersonaliseerd doceermateriaal dat het je gemakkelijk maakt om les te geven.

Starten met blended studiemateriaal

Een mix van offline en online studiemateriaal maken, een leertraject uitbouwen, … Bij blended studiemateriaal ontwikkelen komt heel wat kijken. Een Blokwijzer-leeroplossing is daarom een ideale opstap voor docenten die starten met blended learning. Bij elke Blokwijzer is digitaal studiemateriaal via een online module op het leerplatform Sofia inbegrepen.

In Sofia krijg je toegang tot learning analytics via een overzichtelijk dashboard. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten en resultaten van je studenten.

Blended learning

Didactische structuur vol activerende werkvormen

Activerende werkvormen kiezen die je studenten aan het werk zetten om actief met je leerinhouden aan de slag te gaan, dat is niet altijd eenvoudig. De doordachte didactische structuur van een Blokwijzer bevat steeds elementen die leren ondersteunen, zoals leerdoelen, kenniskaders, syntheseoefeningen en andere activerende werkvormen. Die structuur ondersteunt je studenten bij het noteren, reflecteren en structureren.

Activerend leren

Taal- en structuurbegeleiding

Een professionele redacteur redigeert en structureert het offline en online lesmateriaal. We geven je Blokwijzer vorm in een duidelijke lay-out volgens een vastgelegd stramien.

Universiteit Hasselt kiest voor de Blokwijzer

In academiejaar 2018-2019 voerde Universiteit Hasselt een curriculumhervorming door in de Faculteit Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Het nieuwe onderwijsconcept, dat vertrekt vanuit de toepassing van flipped classroom en blended learning, wordt ondersteund door de Blokwijzer: theoretisch studiemateriaal op papier in combinatie met online studiemateriaal op het leerplatform Sofia.

Digitale ondersteuning

Hoe kan de juiste technologie je leertraject ondersteunen? Acco Learn helpt je om de technologische ondersteuning te kiezen voor jouw leeroplossing – of dat nu gaat om e-learning, video, virtual reality of een app. Samen met onze partners realiseren we die voor jou.

Studiemateriaal op maat

Wat heb jij nodig op het vlak van didactiek, content en technologie? Acco Learn helpt je op elk vlak om de juiste keuzes te maken, zodat je studiemateriaal op maat is van je opleiding. Vanuit onze samenwerking met docenten ontwikkelden we een aantal modellen voor studiemateriaal die tegemoetkomen aan de specifieke noden in het hoger onderwijs.

Marjolein Goris • 27 Januari 2023
Hoe bereikt jouw publicatie de juiste doelgroep?

In onze nieuwe publicatiemarketing-aanpak bepalen we voor elke titel de geschikte kanalen en voorzien we de perfecte aanpak op maat van jouw publicatie. Ontdek welke stappen wij ondernemen om jouw publicatie tot een succes te maken.

Krijn Boom • 28 Juli 2022
Hoe edit je zelf een kennisclip?

In deze blog krijg je een inleiding in de basisbegrippen en benodigdheden om zelf een kennisclip te monteren.

Krijn Boom • 26 Juli 2022
Hoe neem je een kennisclip op en welke apparatuur heb je nodig?

Om een kennisclip op te nemen, heb je uiteraard wat apparatuur nodig: een camera, een laptop… In deze blog vind je een lijst van mogelijke apparatuur en tips voor types toestellen per soort kennisclip.

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs of met onze Accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs.

Vraag het aan onze leerconsulenten