Home Voor hoger onderwijs Studiemateriaal op maat

Studiemateriaal op maat

Activerend, blended studiemateriaal op maat van je opleiding ondersteunt je studenten in hun leerproces. Hoe sterker de mix van content, didactiek en technologie, hoe groter de leerwinst. Acco Learn ondersteunt je om op elk vlak de optimale keuzes te maken.

Voor het hoger onderwijs

Advies over en creatie van didactiek, content en technologie

Didactiek, content en technologie zijn de bouwstenen van elk blended leertraject, en dus ook van je blended studiemateriaal. Hoe sterker de mix, hoe groter de leerwinst.

De leerconsulenten van Acco Learn helpen je om de optimale keuzes te maken: welke werkvormen wil je gebruiken en hoe pas je die in in een leertraject? Welke content heb je al, welke heb je nog nodig? En welke technologie ondersteunt je leertraject het beste?

We gaan samen aan de slag en adviseren je om tot een passende leeroplossing te komen. Als je dat nodig hebt, realiseren we de bouwstenen van je leeroplossing. Het resultaat? Blended studiemateriaal helemaal op maat van jou, je studenten en je opleiding.

Vanuit onze jarenlange samenwerking met docenten in het hoger onderwijs ontwikkelden we een aantal modellen die tegemoetkomen aan vaak gehoorde leernoden.

Aanpak

Analyse

Je leerconsulent bekijkt samen met jou je huidige studiemateriaal. We analyseren wie je doelgroep is en wat je met je studiemateriaal wilt bereiken. Welke content heb je al? En welke content heb je nog nodig? Als die vragen beantwoord zijn, tekenen we samen een ideaal leertraject uit.

Ontwerp

We verzamelen de analyseresultaten en bepalen, samen met jou, het verloop van het leertraject. We inventariseren de bestaande bouwstenen en bepalen wat we nog moeten realiseren. Ze maken een planning voor de realisatie.

Realisatie

Onze content creators maken de bouwstenen van je leeroplossing. We herwerken je bestaande content of creëren er nieuwe en maken van alles een samenhangend geheel. We helpen je ook je content in een ideale vorm aan te bieden aan je studenten, bijvoorbeeld op je eigen leerplatform, op het Acco-leerplatform Sofia, in virtual of augmented reality of zelfs in een app.

Reflectie

Je leerconsulent bekijkt samen met jou de effectiviteit van je leeroplossing. Heeft het leertraject de gewenste impact op het leerproces van de student? Is het leerproces voldoende activerend en motiverend? Moeten we ingrijpen in het leertraject om de impact van de leeroplossing te verhogen?

Modellen

Blended studieboek

Kies voor een blended studieboek als je content wilt publiceren die breed bruikbaar is binnen je vakdomein. Een blended studieboek is onze full-option keuze voor je studiemateriaal. We begeleiden je van A-Z bij het ontwikkelen van je concept en de concrete uitwerking daarvan.

Blokwijzer

Een Blokwijzer is een laagdrempelige opstap naar blended learning: bij elke Blokwijzer hoort een digitale module op ons leerplatform Sofia. We begeleiden je met een geoptimaliseerde didactische structuur, waarin structuurelementen zoals leerdoelen, kenniskaders, synthese en activerende werkvormen standaard vervat zitten.

Cursus

Een cursus is een goede keuze voor kleine groepen. We begeleiden je waar nodig om je studiemateriaal taalkundig en structureel te optimaliseren.

Digital only

Wil je je content voortdurend up to date houden en overal beschikbaar maken? Of heb je een kleine studentengroep? Kies dan voor een Digital only-leeroplossing.

Een Digital only-leeroplossing is een e-learning op het leerplatform Sofia. We helpen je bij het ontwikkelen van je concept en de creatie van je digitale content.

 

 

Select & Learn

Select & Learn is ideaal als je op zoek bent naar bestaande content uit kwalitatief Acco-studiemateriaal, aangevuld met je eigen materiaal. Select & Learn kan voor kleine studentengroepen. Als het bronwerk blended is, is je Select & Learn-uitgave dat ook.

Acco Studiemateriaaltool

Geef je keuze voor je studiemateriaal op via een eenvoudige online tool. In een paar klikken laat je ons weten of je het studiemateriaal dat je vorig academiejaar bij Acco bestelde nog wilt gebruiken, of dat je het wilt wijzigen of aanvullen met ander studiemateriaal.

Ook als je boeken, van Acco of andere binnen- en buitenlandse uitgeverijen, wilt gebruiken, geef je dat aan in de Acco Studiemateriaaltool. Onze boekhandels kopen die dan in voor je studenten en we stellen een handige literatuurlijst samen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs of met onze Accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs.

Neem contact op met een van onze leerconsulenten