Acco en Universitas bundelen de krachten in Antwerpen: ‘Dé hotspot voor 30.000 Antwerpse studenten’

Drukkerij/cursusdienst Universitas en uitgeverij/boekhandel Acco gaan voortaan samenwerken in Antwerpen. Acco sluit vanaf volgend academiejaar haar  winkel in de Prinsstraat en stelt haar  assortiment beschikbaar bij Universitas. Op die manier kunnen ruim 30.000 Antwerpse studenten op 1 adres terecht om cursussen en handboeken aan te kopen en studiemateriaal te printen. “Alles onderbrengen op 1 locatie spaart de studenten heel wat tijd uit”, zeggen Acco-CEO Inge Vander Velpen en Tom Van Uffelen, gedelegeerd bestuurder van Universitas. 

Al jaar en dag zijn Universitas en Acco gevestigd in het hart van  de  Antwerpse universiteitsbuurt. Universitas verdeelt al 45 jaar cursussen en boeken voor studenten van Universiteit Antwerpen, AP Hogeschool en Antwerp Management School, en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Acco heeft al sinds 1995 voet aan de grond in Antwerpen en verdeelt boeken voor studenten van Universiteit Antwerpen, Thomas More Antwerpen en de Antwerp School of Education.  

 

Hotspot voor studenten 

Omdat beide panden slechts op 100 meter van elkaar liggen, slaan de twee academische spelers de handen in elkaar. Het volledige assortiment van Acco zal vanaf de sluiting  beschikbaar zijn bij Universitas in de Prinsesstraat 16. Dat adres wordt voortaan dé hotspot voor liefst 30.000 studenten. Cursussen, boeken, wetenschappelijke naslagwerken, een breed aanbod aan kantoor- en studiemateriaal en ook de gekende printfaciliteiten vinden de Antwerpse studenten nu allemaal onder één dak terug. 

Universitas is  uiteraard ook online actief via de webshop www.cursusdienst.be. Daarop zal dan eveneens  het volledige aanbod van Acco te koop worden aangeboden.  

“Acco en Universitas zijn natuurlijke bondgenoten, met complementaire sterktes. Het leek ons dan als goede buur ook evident om bij Universitas aan te kloppen met de vraag om ons uitgebreide studieaanbod bij hen onder te brengen. In deze strategische zoektocht, hebben we een mooie manier gevonden om minstens dezelfde of zelfs een betere dienstverlening te realiseren. We zijn ontzettend blij met deze unieke samenwerking, die Antwerpse studenten veel geloop en tijd zal besparen. Een groter aanbod op één adres in plaats van twee winkels: het maakt het hen alleen maar makkelijker. Dit past dan ook perfect binnen onze visie als studentencoöperatieve: hoger onderwijs en levenslang leren voor onze 230.000 aandeelhouders zo betaalbaar mogelijk maken. ” – Inge Vander Velpen, CEO Acco 

“Bijna 30 jaar zijn we heel goede buren. We zijn ontzettend blij dat we elkaar hebben gevonden en zo  het volledige kennisaanbod kunnen laten verspreiden via 1 kanaal. Bij Universitas ligt voortaan dé bron van kennis en studentenplezier, zonder omwegen.” –Tom Van Uffelen, gedelegeerd bestuurder van Universitas 

 

Andere activiteiten blijven 

Deze samenwerking in Antwerpen heeft geen invloed op de andere activiteiten van Acco en Universitas, waarbij de onafhankelijkheid van beide ondernemingen gegarandeerd blijft. Acco is actief als wetenschappelijke uitgeverij en aanbieder van B2B-leeroplossingen. Ook de shops in Leuven, Gent en Kortrijk blijven de studenten dienen als vanouds. Universitas focust op de productie van hoogkwalitatief drukwerk en investeert verder in geautomatiseerde print on demand-oplossingen voor B2B, uitgeverijen, particulieren, studenten en de academische wereld. 

 

Contactinformatie Acco

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Inge Vander Velpen