Home Blogs Acco Learn Achter de schermen van de uitgeverij: Jolien Vandeven

Achter de schermen van de uitgeverij: Jolien Vandeven

Jolien Vandeven is projectmanager & coördinator redactie en productie. Ze zorgt ervoor dat alles binnen het redactie- en productieteam vlot verloopt. Vandaag neemt ze je mee achter de schermen bij Acco Learn.

Hoe ziet een typische dag eruit voor jou?

Mijn dagen zijn heel afwisselend. Ik volg zelf de realisatie van enkele boeken van a tot z op maar daarnaast ben ik vooral bezig met het optimaliseren van onze werkwijzen. Ik zoek naar mogelijke verbeteringen en efficiëntiewinsten en heb regelmatig overleg met onze externe leveranciers zodat we kwaliteit kunnen leveren zonder de kosten uit het oog te verliezen. Voor de rest probeer ik ervoor te zorgen dat mijn team zo optimaal mogelijk kan werken.

Van welke projecten krijg je energie?

Het geeft altijd veel voldoening als je een workflow zo kan verbeteren dat mensen tijd winnen en hun energie voor andere zaken kunnen gebruiken. Daarnaast ben ik altijd blij als er weer een boek in druk gaat. 😊

Naar het resultaat van welk project waar je nu mee bezig bent kijk je uit?

Binnen onze productie-omgeving gaan we de software die we nu gebruiken op die manier uitbreiden dat we veel uren werk en administratie uitsparen. Ik hoop dat dit een positief effect zal hebben op de workload van iedereen daar.

Waarvoor kunnen onze auteurs bij jou terecht?

Voor alle praktische zaken die er samen voor zorgen dat een manuscript uiteindelijk een echt boek wordt: van redactie over vormgeving tot druk.

Welke schrijftips geef je graag mee aan onze auteurs?

‘Kill your darlings’, als je iets korter kan zeggen, doe dat dan ook. Actieve, korte zinnen lezen vlot en zo blijft je boodschap beter hangen. En: herhaling werkt. Op het einde van een hoofdstuk is het altijd interessant om even kort samen te vatten wat de belangrijkste punten zijn of wat de lezer zeker moet onthouden.

 

Benieuwd naar meer gezichten achter de schermen van onze uitgeverij? Iedere maand stellen we iemand anders voor!