Select & Learn

Stel je studiemateriaal samen uit bestaande en eigen content

Met Select & Learn combineer je in enkele klikken een selectie uit kwalitatief Acco Learn-studiemateriaal met je eigen materiaal. Het resultaat? Alleen het studiemateriaal dat je nodig hebt voor je vak. Bovendien is Select & Learn geschikt voor kleine studentengroepen. En als je bronwerk blended is, is je Select & Learn-uitgave dat ook.

Naar de Select & Learn-app

Keuze uit kwalitatieve, blended bronwerken van Acco

Met Select & Learn maak je een selectie van bestaande bronwerken uit de Acco Learn-catalogus. Je bent dus zeker dat je altijd van didactisch onderbouwd studiemateriaal vertrekt. Doorblader de catalogus in de Select & Learn-app en vind zo het studiemateriaal dat bij je vak past.

Op maat van je lesinhoud

Naast het studiemateriaal uit de Acco Learn-catalogus biedt Select & Learn je de optie om je eigen materiaal, bijvoorbeeld een cursustekst, slides of artikels, toe te voegen. Je werkt dus helemaal op maat van je vak, waardoor je zeker bent dat je studiemateriaal perfect aansluit bij je lesinhoud en het leertraject van je studenten.

Voor mij was studiemateriaal vinden altijd een hele opdracht. Er zijn veel prachtige boeken over psychologie, maar geen enkel sluit 100% aan bij mijn vakinhoud. Select & Learn liet me toe een studieboek op maat te maken. Ik selecteerde gewoon de content uit de Acco Learn-studieboeken die ik voor mijn vak nodig heb. En ik vulde die aan met drie zelfgeschreven hoofdstukken en de slides die ik in de lessen gebruik. Heel eenvoudig en snel.

— Christel, docent Psychologie

Alleen wat je echt nodig hebt

Er bestaat heel wat kwalitatief studiemateriaal over je vak. Maar je wilt je studenten niet verplichten om meer kosten te maken dan nodig. Met Select & Learn zet je alleen de essentie op je literatuurlijst.

Studenten willen absoluut niet te veel betalen voor hun studiemateriaal. En ze willen vooral niet betalen voor content die ze niet nodig hebben. Docenten willen werken met studiemateriaal op maat van hun specifieke vakinhoud. En die content moet flexibel en snel beschikbaar zijn. Toen het Acco Learn-team Select & Learn aan onze werkgroep voorstelde, waren we aangenaam verrast. Select & Learn geeft onze docenten de kans om te blijven werken met kwalitatieve leercontent, maar dan wel enkel die content die ze werkelijk nodig hebben en in hun les gebruiken.

— Johan, beleidsmedewerker curriculum voor de Faculteit Sociale Wetenschappen

Inclusief online studiemateriaal

Is je bronwerk blended? Dan is je Select & Learn-uitgave dat ook. Je studenten krijgen toegang tot het Acco Learn-leerplatform Sofia, waar ze het online studiemateriaal, zoals oefeningen, video’s en andere leeractiviteiten, terugvinden. Ook de tekst van je Select & Learn-uitgave is daar altijd digitaal beschikbaar.

Case study

Select & Learn voor studenten psychologie

Een docent die werkte met meerdere studieboeken koos voor Select & Learn, omdat het toeliet om hoofdstukken uit verschillende publicaties te selecteren en aan te vullen met eigen materiaal. Het resultaat? Een blended Select & Learn-uitgave, met alleen de noodzakelijke inhoud voor de student. En dat 45% goedkoper dan de aankoop van de boeken die eerder op de literatuurlijst stonden.

Download de case study

Digitale ondersteuning

Hoe kan de juiste technologie je leertraject ondersteunen? Acco Learn helpt je om de technologische ondersteuning te kiezen voor jouw leeroplossing – of dat nu gaat om e-learning, video, virtual reality of een app. Samen met onze partners realiseren we die voor jou.

Studiemateriaal op maat

Wat heb jij nodig op het vlak van didactiek, content en technologie? Acco Learn helpt je op elk vlak om de juiste keuzes te maken, zodat je studiemateriaal op maat is van je opleiding. Vanuit onze samenwerking met docenten ontwikkelden we een aantal modellen voor studiemateriaal die tegemoetkomen aan de specifieke noden in het hoger onderwijs.

Erwin Lenaers • 30 November 2021
Wat zijn je nieuwe rollen als docent in blended onderwijs?

De coronacrisis zorgde ervoor dat onze manier van lesgeven snel en diepgaand veranderde. Dat zorgde voor een verschuiving in de noodzakelijke kennis en vaardigheden die je als docent moet hebben en van de rollen die je als docent speelt in je onderwijs: als instructional designer, als ontwikkelaar van leermiddelen, als permanente evaluator en als leerbegeleider of coach.

Jill Bosmans • 16 November 2021
Blended learning, het nieuwe normaal? Download nu de whitepaper

Hoe ziet de complexe mix van voor- en nadelen bij blended learning eruit? Welke enorme disruptie veroorzaakte de coronacrisis in het hoger onderwijs en hoe benutten we de voordelen en mogelijkheden van online leren optimaal? 

Elke Van Ael • 16 November 2021
Hoe maak je jouw bestaande studiemateriaal bruikbaar en motiverend in blended learning?

Je bestaande studiemateriaal omzetten naar motiverend studiemateriaal dat bruikbaar is voor blended learning, is niet eenvoudig, maar het kan je vak wel een nieuwe impuls geven.

Vraag het aan onze leerconsulenten

Neem contact op met een van onze leerconsulenten Acco Learn voor hoger onderwijs: Deborah Bické, Elke Van Ael, Isabelle François, Krijn Boom, Flore Antonneau en Marie Vanhoutte. Of met onze accountmanager Acco Learn voor hoger onderwijs, Line De Caluwé.

Vraag het aan onze leerconsulenten