Acco Inspiratie Event 2021

Herbeleef het nu

Offline, online of blended: in welke richting evolueert het hoger onderwijs na corona? Die vraag stond centraal op het eerste live digitale Acco Inspiratie Event van 20 mei 2021.

Corona zorgde immers voor een plotse en sterke digitale versnelling in het hoger onderwijs. Na een jaar horen we stemmen die kiezen voor offline onderwijs en anderen die opteren voor online onderwijs. Maar wat als de toekomst blended is? Wat heeft deze digitale (r)evolutie ons dan geleerd? Wat zullen we blijvend anders (moeten) aanpakken, en waarom? Maar zeker ook: wat hebben we tijdens corona gemist, denk maar aan interactie met en het motiveren van studenten, en hoe geven we dat een plaats in het toekomstige blended onderwijs? Kortom: hoe ziet futureproof blended hoger onderwijs eruit en waarom moeten we daar samen voor gaan?

Herbeleef het Acco Inspiratie Event

Wat stond er op het programma?

What’s the perfect blend?

Jo Tondeur, professor aan de VUB, en Sarah Howard, associate professor Digital Technologies in Education aan de University of Wollongong Australia, gingen met elkaar in gesprek:

  • Wat hebben we uit de coronaversnelling geleerd?
  • Welke sterktes zien we in offline contactonderwijs ten opzichte van online onderwijs?
  • Wat is de perfecte blend voor het hoger onderwijs?

Samen ontdekten we hoe we futureproof blended onderwijs optimaal vormgeven met alles wat we het afgelopen jaar leerden in het achterhoofd. Bekijk nu de slides van deze presentatie.

Voel je opnieuw in je element in de optimale blend

Pedro De Bruyckere, pedagoog en docent aan de Arteveldehogeschool, zoomde in op de psychologische en sociale effecten van digitaal onderwijs en geeft tips om daar in een blended onderwijssetting optimaal mee om te gaan:

  • Hoe geef je effectieve feedback in een digitale omgeving?
  • Hoe hou je studenten gemotiveerd als er geen fysieke lessen mogelijk zijn?
  • Hoe zorg je ervoor dat je studenten zich gelukkig voelen bij blended onderwijs?

Pedro De Bruyckere inspireerde je dus over hoe je in een blended onderwijsomgeving een boost geeft aan de motivatie en het welbevinden van je studenten. Bekijk nu de slides van deze presentatie.

Herbekijk nu de Acconnect Webinars 2021

Om je ook na het succesvolle Acco Inspiratie Event nog verder te  inspireren, organiseerden we in september 2021 een reeks gratis Acconnect Webinars over blended learning:

  • Kort en bondig: in maar 30 minuten krijg je de kern van de zaak mee.
  • Praktisch en no-nonsense: geen theorie, maar praktijktips gebracht door experts.
  • Gratis: omdat iedereen recht heeft op toegankelijk, sterk onderwijs.
Herbekijk nu