Herbeleef het Acco Inspiratie Event 2021

Offline, online of blended: in welke richting evolueert het hoger onderwijs na corona? Die vraag stond centraal op het eerste live digitale Acco Inspiratie Event van 20 mei 2021.

Corona zorgde immers voor een plotse en sterke digitale versnelling in het hoger onderwijs. Nu horen we stemmen die kiezen voor offline onderwijs en anderen die opteren voor online onderwijs. Maar wat als de toekomst blended is? Wat heeft deze digitale (r)evolutie ons dan geleerd? Wat zullen we blijvend anders (moeten) aanpakken, en waarom? Maar zeker ook: wat hebben we tijdens corona gemist, denk maar aan interactie met en het motiveren van studenten, en hoe geven we dat een plaats in het toekomstige blended onderwijs? Kortom: hoe ziet futureproof blended hoger onderwijs eruit en waarom moeten we daar samen voor gaan?

Herbekijk vandaag nog de presentaties van Vicky Adriaensen (Algemeen Directeur Acco), Jo Tondeur (Associate Professor aan de VUB) en Sarah Howard (Associate Professor aan de University of Wollongong, Australië) en laat je inspireren over de toekomst van blended learning.