Home Contact Persinformatie en persexemplaren

Persinformatie en persexemplaren

Acco is een coöperatieve organisatie die in 1960 werd opgericht door en voor studenten met als doel kwalitatieve cursussen te maken tegen een betaalbare prijs. Acco is gespecialiseerd in de creatie, productie en distributie van kwalitatieve (blended) educatieve en wetenschappelijke publicaties met een focus op het hoger onderwijs.

De coöperatieve organisatie Acco combineert verschillende activiteiten. Acco is als educatieve uitgeverij ‘Acco Learn’ gevestigd in Leuven, heeft een drukkerij ‘Print & Productions’ in Herent en verschillende boek- en kantoorhandels in Leuven, Heverlee, Antwerpen, Gent en Kortrijk. Het Nederlandse dochterbedrijf ‘Acco Uitgeverij’ is gevestigd in Den Haag. De learning solution experts van ‘Acco Learn for Business’ ondersteunen bedrijven en professionals bij het ontwikkelen van (blended) learning solutions met een hoge leerwinst door te ontzorgen op het vlak van strategie, contentcreatie en/of leertechnologie.

Als coöperatieve vennootschap heeft Acco meer dan 230.000 aandeelhouders, de overgrote meerderheid daarvan zijn (oud-)studenten. Momenteel zijn meer dan 1.000 auteurs actief voor Acco en voor zijn publicaties. In 2021 boekte de uitgeverij een jaaromzet van 15 miljoen euro.

 

Wil je een van onze auteurs of medewerkers spreken?

Persberichten

Marjolein Goris • 21 Mei 2024
Nieuw boek over de ‘binnenkant’ van de politiek

2024 is een belangrijk verkiezingsjaar. Op 9 juni organiseren we in ons land regionale, federale en Europese verkiezingen. In het najaar trekken we opnieuw naar de stembus voor de lokale verkiezingen. En ook elders in de wereld worden heel wat nieuwe parlementen en presidenten geïnstalleerd. Je zou kunnen zeggen dat de democratie levendiger is dan ooit.

Marjolein Goris • 10 Mei 2024
Nieuwe boekenreeks ‘Europa!’

Op 9 mei was het Europadag, van 6 tot 9 juni trekken de Europeanen naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen en tot 1 juli zit België de Europese ministerraden voor. Europa is alomtegenwoordig en van grote invloed op ons dagelijks handelen al zijn we ons daar niet altijd van bewust.

Marjolein Goris • 18 April 2024
Patiëntenprostitutie

Op 18 april, Dag van de Patiëntenrechten, deelt Herman Wolf zijn pleidooi voor een menswaardiger zorgsysteem in zijn nieuwe boek ‘Patiëntenprostitutie’. Meer dan 30 jaar werkte docent Herman Wolf met kansengroepen en was hij een pionier in het straathoekwerk in Vlaanderen. In juni 2020 kreeg Wolf een ernstig fietsongeval, waardoor hij van een ervaren hulpverlener plotseling hulpvrager werd.

Vraag een persexemplaar aan

Wil je een recensie schrijven over een van de Acco-publicaties? Vraag dan een persexemplaar aan. We beoordelen je aanvraag en sturen je daarna een digitale of papieren versie toe.