Voor auteurs

Vertaal je manuscript in een inspirerende publicatie, met de deskundige ondersteuning van Acco.

Auteur bij uitgeverij Acco Learn

Als auteur kan je op ons rekenen voor deskundige en toegewijde begeleiding bij elke stap van het uitgeefproces.

Het uitgeefproces van A-Z

Welkom bij Acco! Samen met je uitgever geef je je leeroplossing – boek, digitale tool of een combinatie van fysiek en online – concreet vorm. De eerste stap in het uitgeefproces is gezet.

In de auteursrichtlijnen vind je de praktische afspraken: Hoe lever je je manuscript aan? Welke afbeeldingen komen erbij? Zijn er aandachtspunten voor de vormgeving? Je uitgave krijgt nu ook een ISBN-nummer. En jij kan beginnen schrijven.

Je manuscript is klaar? Fantastisch! De projectcoördinator zorgt ervoor dat je manuscript uitgeefklaar is. Je krijgt een eerste lay-out te zien, en we geven je al een voorbeeld van de cover en flaptekst.

Is je uitgave helemaal drukklaar? Dan sturen we ze door naar Print & Productions, waar ze professioneel gedrukt wordt.

 

Je krijgt van ons de eerste exemplaren van je gedrukte publicatie. Spannend, want het is de eerste keer dat je je boek echt in handen hebt. De marketingafdeling begint aan de promotie.

Ons team verdeelt je boek over boekhandels, en zorgt ervoor dat het on- of offline beschikbaar is.

Is er een herdruk nodig? Of moet er iets aangepast worden in je bestaande publicatie? Je projectcoördinator bespreekt het met jou en zorgt voor de aanpassingen.
Je ontvangt ook elk jaar een auteursvergoeding.

Is je publicatie al een tijdje in omloop en beslist Acco om geen exemplaren meer te drukken, of wordt het tijd voor een nieuwe editie? Dan neemt de projectcoördinator contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Je publicatie promoten? Dat doen we samen

Jij bent als expert en auteur de beste ambassadeur van je publicatie. Ons marketingteam staat je met raad en daad bij voor de promotie van je publicatie.

In deze videotutorial tonen we je stap voor stap hoe je je uitgeefovereenkomst digitaal tekent via DocuSign.

Lees je liever de handleiding na? Die vind je hier.

Je uitgever is je aanspreekpunt tijdens de eerste fase van het uitgeeftraject. Daarna neemt je projectcoördinator het over. Hij of zij is jouw aanspreekpunt tijdens de schrijf-, realisatie- en productiefase. Je projectcoördinator kijkt je manuscript na, zorgt voor de vormgeving en beheert de planning van je project. Je vindt hier de contactgegevens van onze uitgevers.

Onze collega’s die verantwoordelijk zijn voor de contracten en auteursvergoedingen helpen je bij je vragen over je auteursvergoeding na de publicatie van je uitgave. Je contacteert hen via auteursvergoeding@acco.be.

De Acco-boekhandels zorgen voor de distributie van je publicatie. Contacteer hen via orders@acco.be.

 

 

Je auteurscontract is de overeenkomst tussen jou, eventuele coauteurs en uitgeverij Acco Learn. Daarin regelen we de exploitatie- en auteursrechte.

Je vindt er ook informatie in over de regeling van onze samenwerking, zoals de timing van aanlevering van je manuscript, correcties op proeven, de exploitatie van je publicatie, auteursvergoeding en herdrukken.

We maken een nieuw contract op als we je publicatie herwerken en

  • de titel wijzigt
  • de samenstelling van de auteursgroep verandert
  • er een wijziging is in de verdeling van de auteursvergoeding

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over uitgeven bij uitgeverij Acco Learn? Wil je meer informatie over onze diensten en werkwijze? Wil je zelf een wetenschappelijke uitgave publiceren?