Vacature uitgever populaire wetenschap met ondernemerszin en hart voor sales

Bij Acco zit de passie voor kennis en levenslang leren in ons DNA. Met een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij in Vlaanderen en Nederland, vijf shops, een eigen drukkerij en een aanbod voor bedrijven, is Acco een bedrijf dat volop in beweging is.

Wist je trouwens dat Acco een coöperatieve organisatie is? Elke dag opnieuw zetten we ons samen met onze 250.000 aandeelhouders, honderden auteurs en vele partners in voor betaalbaar en toegankelijk leren voor iedereen. Klinkt mooi, niet?

Acco uitgeverij is al decennialang een gevestigde waarde op vlak van academische publicaties. We willen er echter niet enkel zijn voor de “klassieke” student die ingeschreven is aan de universiteit of hogeschool, maar ook voor de levenslang lerende in de brede zin.

Dit realiseren we al voor een stuk met publicaties gericht op het bijschaven van kennis na de studieperiode (gericht op professionals).

Daarnaast zouden we nu ook willen inzetten op publicaties voor een algemeen (niet-academisch) publiek. Zo willen we de lerende die niet voor zijn studies of werk -maar louter uit interesse wil bijleren- ook op de Acco-kar trekken. We willen dus ons publicatieaanbod uitbreiden met titels die wetenschappelijk kennis toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek.

Wil je graag mee je schouders zetten onder deze visie en de trekkersrol opnemen in het uitbreiden van ons aanbod? Dat kan! We zijn namelijk op zoek naar een…

uitgever populaire wetenschap met ondernemerszin en hart voor sales

Heb je ervaring in sales, geen ervaring als uitgever, maar heel véél goesting in een nieuw commercieel avontuur in de uitgeverswereld? Reageer dan zeker op deze vacature, want de kneepjes van het uitgeversvak kunnen we jou leren! We horen dus met veel plezier iets van jou!

Waarmee kan jij elke dag het verschil maken bij ons?

 • Je neemt de leiding in het uitbreiden van ons uitgeefaanbod met wetenschappelijke uitgaves voor een breed, niet-academisch publiek. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de planning, budget en kwaliteit van deze publicaties.
 • Netwerkevents, beurzen, het web en sociale media zijn je natuurlijke habitat. Je komt zo meer te weten over potentiële toekomstige auteurs en interessante topics wat betreft populaire wetenschap en bouw je een breed netwerk uit. Je houdt constant een vinger aan de pols van wat er leeft en dit resulteert in nieuwe creatieve concepten voor toekomstige uitgaves.
 • Met jouw ideeën ga je graag in gesprek met auteurs en andere partners in en naast het hoger onderwijs om te kijken hoe we wetenschappelijke kennis kunnen omzetten in toegankelijke publicaties voor een algemeen publiek.
 • Je overtuigt auteurs om bij onze uitgeverij algemene titels te publiceren. Je kijkt welke auteurs uit onze bestaande portfolio in aanmerking komen, maar je doet daarnaast ook actief aan prospectie om nieuwe auteurs te leren kennen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.
 • Uitgeefprojecten ontwikkelen doe je bij Acco in team. Je staat voor deze taken dan ook in nauw contact met de collega’s van redactie, marketing en innovatie (B2B).

 

Wie zou goed passen in het team?

 • Sales is echt jouw ding! Je krijgt energie van mensen meenemen in je verhaal en ze warm maken voor een samenwerking. Je bent vlot en overtuigend en hebt ervaring in het closen van deals.
 • Ervaring als uitgever is geen vereiste! Een commerciële achtergrond in sales of accountmanagement is dat wel. We leiden je met plezier op in het uitgeversvlak, zolang de commerciële goesting juist zit!
 • Je bent een geboren Je legt makkelijk contacten en opent deuren door je enthousiasme, drive en creativiteit.
 • Populaire wetenschap en toegankelijk maken van niche kennis voor een groot publiek is iets wat jou prikkelt.
 • Je hebt superveel zin je vast te bijten in het uitbreiden van ons uitgeefaanbod en hier een leidersrol in op te nemen.
 • Je bent proactief en ondernemend. Je blijft niet bij de pakken zitten, integendeel! Je bent een echte go-getter en trekt iedereen mee in jouw enthousiasme en drive.
 • Je bent een krachtige projectmanager, met een commerciële ingesteldheid. Je bent doortastend en resultaatgericht.

 

Wat bieden we jou?

 • Het betreft een voltijdse functie. Afwisselend werk je in ons kantoor in hartje Leuven (De Smidse, Sluisstraat 10), ben je op de baan of telewerk je van thuis uit.
 • Je komt terecht in een team van een 4-tal uitgevers en wordt ook omringd door marketeers.
 • Een werkplek met een hart voor work-life balans en een zeer persoonlijke aanpak. Verbinding tussen collega’s vinden we uiterst belangrijk en we organiseren met ons dedicated Feel Good team dan ook geregeld initiatieven om collega’s bij elkaar te brengen (voorgaande initiatieven: filmavond, wijnproeverij, BBQ, casino avond …).
 • Een motiverend salarispakket, inclusief extralegale voordelen zoals maaltijdcheques (€8/werkdag), een hospitalisatie- en groepsverzekering. Je kan daarnaast ook genieten van andere voordelen zoals onze fietslease, Samenaankoop KU Leuven en korting in onze Acco Shops tot maar liefst 30%. Via ons cafetariaplan kan je daarbovenop ook nog een stukje loon ruilen voor o.a. een extra gsm, tablet, …
 • Een uitgebreid aantal vrije dagen. Naast de 20 wettelijke verlofdagen, heb je recht op maar liefst 12 ADV-dagen en dit terwijl je “slechts” 37.5u per week werkt (nee, geen 40u/week)! Daarnaast geven we je nog eens 3 extra feestdagen bovenop de 10 wettelijke!
 • Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Acco? Bekijk dan zeker even onze jobpagina via https://acco.be/werken-bij-acco/

Contact

Iets voor jou? Mail jouw CV dan naar sollicitatie@acco.be en dan zal HR-verantwoordelijke Marjan Mertens je spoedig contacteren.