Vacature teamlead marketing

Bij Acco zit de passie voor kennis en levenslang leren in ons DNA. Met een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij in Vlaanderen en Nederland, vijf shops en een eigen drukkerij is Acco een bedrijf dat volop in beweging is. Wist je trouwens dat Acco een coöperatieve organisatie is? Elke dag opnieuw zetten we ons samen met onze 250.000 aandeelhouders, honderden auteurs en vele partners in voor betaalbaar en toegankelijk leren voor iedereen. Klinkt mooi, niet?

Wil je graag mee je schouders zetten onder deze visie? Dat kan! We zijn namelijk op zoek naar een…

teamlead marketing

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste marketeer die ons team van 4 marketeers wil leiden. Jouw doel is samen met je team Acco top of mind houden enerzijds als uitgeverij en anderzijds als dé place to be voor studiemateriaal voor studenten.

Waarmee kan jij elke dag het verschil maken bij ons?

 • Je ontpopt je tot de leider van het marketingteam bestaande uit 4 toffe, humorvolle collega’s. Elk teamlid heeft zijn eigen specifieke marketingexpertise bv. in social media, SEO/SEA, CRM (hubspot), datamarketing enz. Je leidt het team op coachende wijze en deelt dan ook graag jouw marketingkennis met je teamleden.
 • Je verdiept je in de uitgevers- en boekhandelssector en de trends die daarin leven zodat je de marketingstrategie hierop kan afstemmen.
 • Samen met jouw team werk je een succesvolle marketingstrategie uit – in de vorm van haalbare, resultaatgerichte, omnichannel marketingplannen- om verschillende doelgroepen te bereiken:
  • Studenten (BE): Jij zorgt dat studenten weten dat Acco een bedrijf is dat ontstaan is dóór en vóór studenten. Elk van onze business units – uitgeverij, drukkerij (incl. logistiek centrum) en shops- zijn er niet om winst te maken maar hebben één en hetzelfde doel: studiemateriaal betaalbaar te houden.Met deze boodschap maak je studenten warm om mee in dit coöperatieve verhaal te stappen. Je overtuigt ze een een Acco-aandeel aan te kopen en voor hun studiemateriaal maximaal bij Acco aan te kloppen. Voor dit alles werk je samen met de accountmanagers in de shops en met een heel aantal studentenverenigingen.

   Ook onderhoud je bestaande partnerships en ga je op zoek naar exclusieve aanbiedingen bij nieuwe parterns om het studentenleven nog aangenamer te maken.

  • Auteurs ( BE + NL): Je laat academische, wetenschappelijk en A- auteurs kennismaken met de Acco blended uitgaven en genereert zo tal van leads voor onze uitgeverij en dit zowel voor uitgaven in Vlaanderen als in Nederland.
  • Bedrijven (BE): Sinds een aantal jaren biedt Acco ook leeroplossingen op maat aan voor bedrijven. Voor deze interne start up die volop groeiende is, genaamd Acco Learn For Business, identificieer je nieuwe klantenpools die je gericht target zodat projecten binnenhalen door onze sales collega kinderspel wordt.
  • Breed publiek aan lezers (BE + NL): Een nieuwe uitgave verdient alle aandacht van een ruimer (ook niet-academisch) publiek en dat is iets waar jij als teamlead marketing via publicatiemarketing met veel plezier je schouders onder zet.

 

Wie zou goed passen in deze job?

 • Je hebt al heel wat watertjes doorzwommen op vlak van marketing en kan hierin minstens 5 jaar ervaring voorleggen. Marketing heeft weinig of geen geheimen meer voor jou.
 • Je wordt warm van het idee mensen te mogen aansturen. Ervaring als leidinggevende is geen absolute must!
 • Je kan vanuit helicopterview een strategie uitwerken, maar bent tegelijkertijd creatief en hands-on. Met jouw doeners-mentaliteit kan je niet wachten om de uitgewerkte plannen samen met je team om te zetten in realiteit.
 • Je hebt commercieel feeling. Mogelijke partnerships detecteren en nieuwe deals afsluiten geven je een gevoel van voldoening.

 

Wat bieden we jou?

 • Het betreft een voltijdse functie waarbij je werkt van maandag t.e.m. vrijdag. Je plaats van tewerkstelling is De Smidse (Sluisstraat 10) in hartje Leuven. Twee dagen per week mag je van thuis werken.
 • Je komt terecht in een marketingteam van 4 collega’s die elkaar ondersteunen via verschillende expertrollen. Humor troef in dit team!
 • Een werkplek met een hart voor work-life balans en een zeer persoonlijke aanpak. Verbinding tussen collega’s vinden we uiterst belangrijk en we organiseren met ons dedicated Feel Good team dan ook geregeld initiatieven om collega’s bij elkaar te brengen (voorgaande initiatieven: filmavond, wijnproeverij, BBQ, casino avond …).
 • Een motiverend salarispakket, inclusief extralegale voordelen zoals maaltijdcheques (€8/werkdag), een hospitalisatie- en groepsverzekering. Je kan daarnaast ook genieten van andere voordelen zoals onze fietslease, Samenaankoop KU Leuven en korting in onze Acco Shops tot maar liefst 30%. Via ons cafetariaplan kan je daarbovenop ook nog een stukje loon ruilen voor o.a. een extra gsm, tablet, …
 • Een uitgebreid aantal vrije dagen. Naast de 20 wettelijke verlofdagen, heb je recht op maar liefst 12 ADV-dagen en dit terwijl je “slechts” 37.5u per week werkt (nee, geen 40u/week)! Daarnaast geven we je nog eens 3 extra feestdagen bovenop de 10 wettelijke!
 • Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Acco? Bekijk dan zeker even onze jobpagina via https://acco.be/werken-bij-acco/

 

Contact

Iets voor jou? Mail jouw CV dan naar sollicitatie@acco.be en dan zal HR-verantwoordelijke Marjan Mertens je spoedig contacteren.