Vacature academisch uitgever met hart voor sales

Bij Acco zit de passie voor kennis en levenslang leren in ons DNA. Met een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij in Vlaanderen en Nederland, vijf shops, een eigen drukkerij en dienstverlening voor bedrijven, is Acco een bedrijf dat volop in beweging is.

Kennis vergaren doet mensen floreren. Daarvan zijn we bij Uitgeverij Acco overtuigd. We zetten ons daarom elke dag, samen met onze auteurs, hard in om inhoudelijke kennis te transformeren tot aantrekkelijke en toegankelijke publicaties voor iedereen.

De term levenslang  ‘leren(de)’  interpreteren wij zeer ruim, ook het bijschaven van kennis na de studieperiode of uit louter interesse vinden wij uiterst belangrijk voor iedereen.

Wist je trouwens dat Acco een coöperatieve organisatie is? Samen met onze 250.000 aandeelhouders en partners gaan we voor betaalbaar en toegankelijk leren. Onze winsten vloeien namelijk terug naar het voltooien van deze missie. Klinkt mooi, niet?

Wil je graag mee je schouders zetten onder deze visie? Dat kan! We zijn namelijk op zoek naar een…

academisch uitgever met hart voor sales

Heb je ervaring in sales, geen ervaring als uitgever, maar heel véél goesting in een nieuw commercieel avontuur in de uitgeverswereld? Reageer dan zeker op deze vacature, want de kneepjes van het uitgeversvak kunnen we jou leren! We horen dus met veel plezier iets van jou!

Waarmee kan jij elke dag het verschil maken bij ons?

Als uitgever ben je eindverantwoordelijke voor de publicaties binnen een aantal thema’s (jouw “fonds”). Samen met je collega’s sta je garant voor de vernieuwing en de verdere ontwikkeling ervan.

 • Je overtuigt auteurs om bij onze uitgeverij academische titels te publiceren. Je kijkt welke auteurs uit onze bestaande portfolio in aanmerking komen, maar je doet daarnaast ook actief aan prospectie (bij hogescholen, universiteiten, …) om nieuwe auteurs te leren kennen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.
 • Netwerkevents, beurzen, het web en sociale media zijn je natuurlijke habitat. Zo bouw je een breed netwerk uit van potentiële toekomstige auteurs van academische uitgaves, namelijk docenten, academici en professionals.
 • Auteurs komen bij ons op de eerste plaats: je bent sterk in auteursmanagement en kan verwachtingen managen. Ook retentie van bestaande auteurs behoort tot je takenpakket.
 • Je volgt nieuwe ontwikkelingen en trends binnen je fonds nauw op en dit resulteert in nieuwe creatieve, educatieve concepten.
 • Je vertaalt concepten naar nieuwe en aangepaste multimediale leermiddelen.
 • Uitgeefprojecten ontwikkelen doe je bij Acco in team. In dit team ben jij een inspiratiebron en bewaker van het concept voor je Acco collega’s van innovatie, marketing en redactie.

 

Wie zou goed passen in het team?

 • Sales is echt jouw ding! Je krijgt energie van mensen meenemen in je verhaal en ze warm maken voor een samenwerking. Je bent vlot en overtuigend en hebt ervaring in het closen van deals.
 • Ervaring als uitgever is geen vereiste! Een commerciële achtergrond in sales of accountmanagement is dat wel. We leiden je met plezier op in het uitgeversvlak, zolang de commerciële goesting juist zit!
 • Je bent een geboren Je legt makkelijk contacten en opent deuren door je enthousiasme, drive en creativiteit.
 • Je bent doortastend en resultaatgericht. Je weet een succesvol concept en dito studiematerialen te verkopen aan stakeholders.
 • Je hebt een sterke interesse in blended leren en andere innovatieve productontwikkelingen. Ervaring met open access is een extra troef
 • Didactische kennis of bereidheid om je daarin te verdiepen is een plus.

 

Wat bieden we jou?

 • Het betreft een voltijdse functie. Afwisselend werk je in ons kantoor in hartje Leuven (De Smidse, Sluisstraat 10), ben je op de baan of telewerk je van thuis uit.
 • Je komt terecht in een team van een 4-tal uitgevers en wordt ook omringd door marketeers.
 • Een werkplek met een hart voor work-life balans en een zeer persoonlijke aanpak. Verbinding tussen collega’s vinden we uiterst belangrijk en we organiseren met ons dedicated Feel Good team dan ook geregeld initiatieven om collega’s bij elkaar te brengen (voorgaande initiatieven: filmavond, wijnproeverij, BBQ, casino avond …).
 • Een motiverend salarispakket, inclusief extralegale voordelen zoals maaltijdcheques (€8/werkdag), een hospitalisatie- en groepsverzekering. Je kan daarnaast ook genieten van andere voordelen zoals onze fietslease, Samenaankoop KU Leuven en korting in onze Acco Shops tot maar liefst 30%. Via ons cafetariaplan kan je daarbovenop ook nog een stukje loon ruilen voor o.a. een extra gsm, tablet, …
 • Een uitgebreid aantal vrije dagen. Naast de 20 wettelijke verlofdagen, heb je recht op maar liefst 12 ADV-dagen en dit terwijl je “slechts” 37.5u per week werkt (nee, geen 40u/week)! Daarnaast geven we je nog eens 3 extra feestdagen bovenop de 10 wettelijke!
 • Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Acco? Bekijk dan zeker even onze jobpagina via https://acco.be/werken-bij-acco/

 

Contact

Iets voor jou? Mail jouw CV dan naar sollicitatie@acco.be en dan zal HR-verantwoordelijke Marjan Mertens je spoedig contacteren.