Boeken opruimen? Da’s geld verdienen!

Wat doe jij met je gebruikte studieboeken? Verbranden? Verstoppen? Vergeten? Zonde! Je boeken zijn nog perfect bruikbaar, dus wij gaan ze voor jou verkopen.

Hoe?

Breng tussen 28 juni en 20 september je gebruikte (euh, of totaal niet gebruikte, mag ook) studieboeken binnen bij onze Acco boekhandel in Leuven (Maria Theresiastraat 2-4).  Bij het binnenbrengen krijg je dit formulier om in te vullen. Druk het dan nu al af en vul het op voorhand in om wachttijd te vermijden.

En dan?

Niets meer! Wij doen al de rest. In de week van 25 september organiseren wij in Alma 2 onze eerste grote tweedehandsbeurs. Met jouw boeken. Van het etiketje tot de promotalk en de vlotte verkopers: we got this.

En mijn geld?

Jij bepaalt de prijs van je boek. Verkocht? Dan storten we je vraagprijs netjes op je rekening. Ka-tsjing!

Maar waarom?

Acco is een coöperatie zonder winstoogmerk en wij weten: studeren kost geld. Wij willen studiemateriaal voor iedereen betaalbaar houden. Tweedehandsboeken aanbieden is één manier om dat te doen. Da’s geld én de planeet sparen.

Nog vragen? FAQ all the way

Breng je studieboeken binnen tussen 28 juni en 20 september 2023. Je bent welkom in de Acco boekhandel in Leuven (Maria Theresiastraat 2-4) van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. We sluiten tussen 15 en 30 juli 2023.

Bij het binnenbrengen krijg je dit formulier om in te vullen. In a hurry? Druk het dan nu al af en vul het op voorhand in om wachttijd te vermijden.

We accepteren momenteel geen inleveringen op andere locaties of steden.

Al je studieboeken van de 3 voorbije academiejaren zijn welkom. Fictieboeken kunnen alleen als ze zijn aangekocht voor je opleiding Taal- en Letterkunde. 

Je boeken moeten nog verkoopbaar zijn. Leesbaar, kaft intact, geen ontbrekende pagina’s, geen àl te zotte markeringen of eigen notities en vrij van vuil/kruimels/koffie/… 

Merken wij dat een boek far beyond verkoopbaar is, dan mogen we het weigeren. 

Dat beslis je zelf. Deze richtlijnen kunnen misschien helpen:

Het boek is (zo goed als) nieuw: je hebt er niet in geschreven en niet gemarkeerd. Er zijn geen gebruikssporen aan de kaft en pagina’s. (Ben jij extreem proper of heb je niet gestudeerd?)
→ Vraag 65-75% van de nieuwprijs.

 

Het boek ziet er nog goed uit: er staan enkele notities in en je hebt er een beetje in gemarkeerd. Er zijn nauwelijks gebruikssporen aan de kaft en pagina’s.
→ Vraag 50-60% van de nieuwprijs. 

 

Het boek is acceptabel: je hebt het noest gebruikt om te leren en notities en markeringen aangebracht. Maar alles is nog leesbaar. De kaft en pagina’s zijn in goede staat.
→ Vraag 40-50% van de nieuwprijs.

 

De nieuwprijs kan je eenvoudig opzoeken op onze website

Verkoop je een boek waarbij digitaal studiemateriaal beschikbaar is via een unieke digitale code? Geef het dan aan in je boek of de code al gebruikt is of niet. Zo weet de koper waar hij aan toe is. Houd daar ook rekening mee in je prijssetting.

We houden niets in. Jij krijgt je vraagprijs, wij rekenen 15% commissie meer tijdens de tweedehandsbeurs. Bijvoorbeeld: Een boek waar jij 10 euro voor vraagt, zal verkocht worden voor 11,5 euro.

Bij het binnenbrengen van je boeken noteren we je naam, e-mailadres, telefoonnummer en rekeningnummer. 

Midden oktober mailen we je de verkoopstatus van je boeken. Zijn je boeken verkocht? Dan wordt het verschuldigde bedrag op je rekening gestort.

Midden oktober mailen we je de verkoopstatus van je boeken. Wat niet verkocht is kan je tussen 16 en 31 oktober 2023 ophalen. Neem ook het formulier mee dat je kreeg bij het binnenbrengen. 

Niet afgehaald? Dan doneren wij ze aan een goed doel.