Acco Learn for Business

Whitepaper: Een succesvolle blended leerervaring creëren

Deze whitepaper geeft je enkele hulpmiddelen, aandachtspunten en tips & tricks om je te helpen de ideale mix te vinden bij het ontwerpen van jouw cursussen en opleidingen. 

Met de coronacrisis als katalysator voor opleidingen op afstand schakelden heel wat bedrijven en organisaties in sneltempo over naar e-learning. Dat ging gepaard met vallen en opstaan, en learning-by-doing.

Maar net als in andere sectoren waarin we overschakelden naar contactloos samenleven (denk aan het boomen van take-aways en ghost kitchens), merkten we met z’n allen dat werken vanop afstand niet ideaal is. En dat is het voor leren zeker niet. Lesgevers vinden het bijvoorbeeld moeilijk om hun cursisten betrokken te houden. Cursisten missen dan weer het contact en de kracht van een lesgever.

Anderzijds vinden we het niet wenselijk om helemaal terug te gaan naar hoe het was. Opleidingen op afstand hebben duidelijk hun voordelen: ze zijn tijds- en plaatsonafhankelijk, staan cursisten toe hun eigen tempo te bepalen, en vergen minder organisatie. Ook op didactisch vlak bieden ze heel wat kansen.

Voortdurend leren en groeien is tegenwoordig in de meeste sectoren van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en technieken. Daarom is het leren een onlosmakelijk onderdeel van het beroepsleven geworden.