Acco Inspiratiesessie

Hoe kan je als docent effectief leren stimuleren?​

Leren doen we elke dag, formeel en informeel. Maar wat maakt dat je ook effectief leert? Hoe leggen we een referentiekader aan in ons brein, verwerven we inzichten om een probleem of vraagstuk op te lossen of bouwen we processen op voor probleemoplossend denken? Bestaat er zoiets als een leerstijl​?

Tijdens deze Acco Inspiratiesessie vertelt Nathalie Briessinck je wat we weten uit onderzoek over leren. Ze bekijkt samen met jou hoe ons brein leert. Op het einde van de sessie krijg je 5 slimme hacks mee om leren te stimuleren.

Nathalie Briessinck studeerde Romaanse filologie, waarna ze aan een loopbaan als leerkracht begon gecombineerd met een rol als freelance auteur voor verschillende educatieve uitgeverijen. Vervolgens werkte ze 8 jaar als projectmanager voor het departement onderwijs van de Vlaamse overheid. Na een boeiende periode als schooldirecteur in Merksem, startte ze een succesvolle carrière bij uitgeverij Van In. Sinds 2020 werkt Nathalie als uitgeefmanager bij Acco Learn. Voor Nathalie staan leren, motiveren en verbinden altijd centraal.