Acco Inspiratiesessie

Hoe coach je studenten in ownership nemen over hun studiekeuze? | i.s.m. Odisee

Je hoort maar al te vaak: na de eerste bachelor veranderen nog steeds veel studenten van studierichting of ze haken zelfs helemaal af, de zogenaamde drop-out. Ook na een aantal studiejaren komen veel studenten nog steeds tot de conclusie dat ze de opleiding niet verder willen zetten. Dat kost de student kostbare jaren en de ouders veel geld. Daarom is het belangrijk dat leerlingen in het secundair onderwijs leren hoe ze ownership nemen over hun (studie)keuzes. En dat ownership begint met een eerlijk antwoord op vragen als: waar ben ik goed in? Wat interesseert me? Welke passie heb ik? Want het antwoord op onder meer deze vragen bepaalt de richting die de jongere inslaat.  

Tijdens deze Acco Inspiratiesessie geeft Inge De Schuyter je praktische inzichten en tips over hoe je studenten kunt ondersteunen in het nemen van ownership over de eigen (studie)keuzes en hoe je de student kan helpen (her)oriënteren.

Inge De Schuyter is van opleiding Master in de Geschiedenis. Ze is studieadviseur aan de hogeschool Odisee en coördinator voor de relaties met het secundair onderwijs. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het oriënteren en heroriënteren van jongeren in het hoger onderwijs. Inge De Schuyter volgde ook een opleiding tot KernTalentenanalist, waar ze jongeren laat ontdekken welke KernTalenten (aard+potentieel+intrinsieke motivatie) ze bezitten aan de hand van kinderspel. Via deze methodiek helpt ze vooral jongeren in hun zoektocht naar een gepaste studierichting. Daarnaast geeft ze sessies over studeren in het hoger onderwijs in secundaire onderwijsinstellingen.