Schrijf je in voor de boekvoorstelling van 'Het kantelende continent' met Steven Van Hecke

Boekvoorstelling Het kantelende continent met Steven Van Hecke

Boekvoorstelling Het kantelende continent. Overleeft Europa de 21ste eeuw?

26 mei 2024 om 10.30 uur in STUKcafé Leuven

Parkeren is mogelijk op KU Leuven parking Herman Servotte, Parkstraat 45

Programma

10.30 uur: deuren open en ontvangst met koffie
11.00 uur – 12.30 uur: voorstelling boek Het kantelende continent en debat met Steven Van Hecke,
12.30 uur – 13.30 uur: receptie

Over het boek

Europa ligt onder vuur, letterlijk en figuurlijk. De oorlog in Oekraïne is een indirecte aanval op het Europese model en ook intern krijgt de Europese Unie (EU) van verschillende kanten zware kritiek te verduren. Tegelijk blijft Europa voor velen een aantrekkelijk continent om te leven en te werken.

Er wordt erg veel van de EU verwacht. Op welke manier kan het Europese continent standhouden in een wereld die steeds vijandiger en complexer lijkt te worden? Kan Europa überhaupt haar positie handhaven? En zo ja, op welke manier kan de EU the European way of life door de 21ste eeuw loodsen?

In Het kantelende continent. Overleeft Europa de 21ste eeuw? overschouwt politicoloog Steven Van Hecke de stand van de EU. Zijn scherpe analyse van een continent dat lijdt aan zelfgenoegzaamheid mondt uit in een oproep om te behouden wat goed is maar ook radicaal te kiezen voor de nieuwe verantwoordelijkheden die Europa te wachten staan.

De reeks Europa! (Uitgeverij Acco) biedt een fascinerende inkijk in het eeuwenoude continent dat zichzelf uit noodzaak dan wel uit overtuiging dag in dag uit heruitvindt.