Acconnect Webinars

Laat je inspireren over blended learning. Herbekijk alle Acconnect Webinars en kom in 30 minuten te weten hoe je blended learning optimaal aanpakt.

In de Acconnect Webinars over de kennisclips kwam de essentie van dit topic op een aangename manier aan bod. De spreker gaf een korte en duidelijke uitleg. Het was een fijne kennismaking met het onderwerp en een inspiratiebron voor de toekomst.

— Leen Amery, deelnemer Acconnect Webinars 2020

Acconnect Webinar 2021 Let’s build​

We hebben allemaal nood aan structuur, duidelijkheid en doelgerichtheid. Ook studenten hebben een duidelijke rode draad in hun eigen individuele leerproces nodig. Dat betekent dat je als docent deze rode draad moet uittekenen doorheen het hele leertraject en in alle onderwijssettings. Maar hoe doet je dat?

Spreker: Krijn Boom, leerconsulent & uitgever bij Acco Learn.

Acconnect Webinar 2021 Let’s analyse​

Learning analytics, het is de vergeten schat van blended learning. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ook ongekend en onbegrepen. Tijd om hier verandering in te brengen. Tijdens dit Acconnect Webinar maak je op een concrete en praktische manier kennis met het ‘waarom’ van learning analytics.

Spreker: Wouter Hustinx, expert onderwijsinnovatie en coördinator van het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie.

Acconnect Webinar 2021 Let’s inspire

Hoe maximaliseer je de interactie, verbinding en autonomie van je studenten? Hanne Rosius vertelt je over de experimentele, vernieuwende en originele werkvormen die zij tijdens het online afstandsonderwijs inzette en welke impact deze hadden op haar studenten.

Spreker: Hanne Rosius, Lector PAV en onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie.

Acconnect webinar 2021 Let’s connect

Sociale contacten zijn een basisbehoefte. We hebben mensen rond ons nodig. Onze vrienden. Onze collega’s. Onze studenten. Verbinding maken zorgt dat je gevoelens van angst, stress en onzekerheid bij elkaar vermindert. Tijdens dit Acconnect Webinar geven we je in 30 minuten concrete tips & tricks over hoe je optimaal verbindt met je studenten bij blended learning.

Spreker: Nathalie Briessinck, uitgeefmanager bij Acco Learn.

De Acconnect Webinars hebben een grote toegevoegde waarde. Kort en krachtig. Perfecte mix tussen theorie en praktijk, met duidelijke voorbeelden. De mogelijkheid tot het stellen van vragen en de pertinente antwoorden daarop maken de cirkel rond. Ik begin “met goesting” aan het nieuwe bijzondere academiejaar dankzij Acco.

— Rita Janvier, deelnemer Acconnect Webinars 2020

Wat zijn kennisclips en hoe gebruik je ze optimaal?

In 30 minuten kom je te weten hoe je kennisclips optimaal inzet in je lessen. Welke stappen moet je zetten om een sterke kennisclip te maken? Welke voordelen bieden kennisclips jou als docent? En welke aandachtspunten zijn er?

Spreker: Krijn Boom, uitgever & leerconsulent bij Acco.

Hoe schrijf je een script en maak je een storyboard voor een kennisclip?

We leggen je uit waarom scripts en storyboards de basis zijn van het maken van een sterke kennisclip. Wat is het verschil tussen een script en een storyboard? Hoe bouw je deze op? En waar moet je zeker aan denken?

Spreker: Krijn Boom, uitgever & leerconsulent bij Acco.

Hoe neem je een kennisclip op en welke apparatuur heb je nodig?

We bespreken de concrete how-to van een kennisclip: hoe maak je zelf een motiverende kennisclip? Waar moet je aan denken wat betreft houding, belichting,…? Welke apparatuur heb je nodig om kennisclips op te nemen?

Spreker: Krijn Boom, uitgever & leerconsulent bij Acco.

Hoe edit je zelf een kennisclip?

In dit Acconnect Webinar leggen we je uit hoe het editproces van een kennisclip in zijn werk gaat, van a tot z, en hoe je nu zelf aan de slag kan gaan.

Spreker: Krijn Boom, uitgever & leerconsulent bij Acco.

Hoe motiveer je je studenten in een online omgeving?

In een uur tijd krijg je concrete handvatten om ook bij digitaal onderwijs met je studenten in interactie te blijven en hen te motiveren en activeren om met jouw cursus aan de slag te gaan.

Spreker: Maarten Vansteenkiste, hoogleraar aan UGent, auteur en expert in de Zelfdeterminatie Theorie.

Van offline naar online: hoe pak je dat aan?

Hoe maak je je bestaande studiemateriaal bruikbaar en motiverend in een online omgeving? Hoe breng je een transparante structuur aan? Welke online leermiddelen kunnen jouw studenten extra motiveren?

Spreker: Griet Lust, stafmedewerker Onderwijsontwikkeling & Opleidingskwaliteitszorg aan Howest.

Welke digitale tools werken het beste voor jou?

Er bestaan enorm veel digitale tools voor docenten hoger onderwijs. Maar waarvoor dienen ze? En zijn ze iets voor jou? We bekijken voor een aantal sterke, digitale tools hoe jij ze in jouw lessen kan inzetten.

Spreker: Niels Strybos, innovatie-expert bij Acco.

Wat is je nieuwe rol als docent in blended onderwijs?

Tijdens dit Acconnect Webinar krijg je concrete tips over je nieuwe rol(len) als docent in een blended onderwijssetting. Op die manier bouw je aan de optimale mix voor je studenten en doorlopen zij het door jou uitgestippelde leertraject succesvol en met een hoge leerwinst. Dit webinar werd opgenomen ter gelegenheid van het Acco Inspiratie Event in mei 2021.

Spreker: Erwin Lenaers, leerconsulent Acco Learn.

Hoe bouw je een didactisch sterke cursus op aan de hand van een online leerpad?

Je krijgt concrete handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan met het opbouwen van je cursus op basis van leerpaden. Wat is een leerpad? Waarom maken leerpaden een verschil? Hoe zet je een leerpad optimaal in om zoveel mogelijk leerwinst te genereren?

Spreker: Birgitte Schoenmakers, docent aan het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven.

Hoe pak je flip-the-classroom aan in de 21e eeuw?

Wat is flip-the-classroom en kan je het (ook) gebruiken bij digitaal afstandsonderwijs? Tijdens de 30-minuten durende webinar krijg je concrete tips en adviezen over deze activerende werkvorm.

Spreker: Henk Sap, docent aan Arteveldehogeschool en flip-the-classroom-expert.

Hoe krijg je inzicht in het leerproces van je studenten?

Hoe krijg je via learning analytics inzicht in de heterogeniteit van je studentengroep? Hoe kan je indien gewenst ingrijpen in het leerproces van je studenten? En hoe gebruik je die data om je student optimaal – en op maat – te ondersteunen?

Spreker: Niels Strybos, innovatie-expert bij Acco.