Uitnodiging

Boekvoorstelling Het kantelende continent met Steven Van Hecke

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK

 

We nodigen je uit op de boekvoorstelling van Het kantelende continent op zondag 26 mei 2024 in STUKcafé Leuven, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

 

Ontdek het programma:

10.30 uur

Ontvangst met koffie

11.00 – 12.30 uur 

Welkomstwoord door politicoloog en auteur Steven Van Hecke

Panelgesprek met  Nederlands diplomaat Robert de Groot, Europarlementslid Kathleen Van Brempt en kamerlid Koen Geens

Afsluiting en dankwoord door senior uitgever Bart Derwael

12.30 – 13.30 uur

Receptie met hapje en drankje

 

Over het boek

Europa ligt onder vuur, letterlijk en figuurlijk. De oorlog in Oekraïne is een indirecte aanval op het Europese model en ook intern krijgt de Europese Unie (EU) van verschillende kanten zware kritiek te verduren. Tegelijk blijft Europa voor velen een aantrekkelijk continent en staan landen in de rij om lid te worden van de Europese Unie.

Er wordt erg veel van de EU verwacht. Op welke manier kan het Europese continent standhouden in een wereld die steeds vijandiger en complexer lijkt te worden? Kan Europa überhaupt haar positie handhaven? En zo ja, op welke manier kan de EU the European way of life door de 21ste eeuw loodsen?

In Het kantelende continent overschouwt politicoloog Steven Van Hecke de stand van de EU. Zijn scherpe analyse van een continent dat lijdt aan zelfgenoegzaamheid mondt uit in een oproep om te behouden wat goed is maar ook radicaal te kiezen voor de nieuwe verantwoordelijkheden die Europa te wachten staan.

 

Europa! is een reeks over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Europa. Over het bijzondere karakter van de Europese instellingen, de geopolitieke verhoudingen en de plaats van Europa in de wereld. Over de culturele, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op het Europese vasteland, over Europese waarden, gebruiken en bijzonderheden. Over buitengrenzen en binnenlanden. Over de grote Europese droom. De reeks Europa! biedt een fascinerende inkijk in het eeuwenoude continent dat zichzelf uit noodzaak dan wel uit overtuiging dag in dag uit heruitvindt.